You are currently viewing Αταμάν: Είδα τέτοιο συνήθιστο μπάσκετ μετά από πολλά χρόνια στη Euroleague

Ασυνήθιστο χαρακτήρισε το μπάσκετ της Παρί ο Εργκίν Αταμάν μετά την εκτός έδρας ήττα των πρασίνων στην 3η αγωνιστική της EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα για τη σεζόν, από τη νεοφώτιστη Παρί. Στη συνέντευξη μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Εργκίν Αταμάν έκανε λόγο για ασυνήθιστο μπάσκετ από πλευράς γηπεδούχων.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Εργίν Αταμάν

Συγχαρητήρια στην Παρί. Για εμάς ήταν κάτι ξεχωριστό. Είδαμε ένα ασυνήθιστο μπάσκετ. Είδα αυτού του είδους το ασυνήθιστο μπάσκετ μετά από πολλά χρόνια στην EuroLeague. Αλλά εντάξει, έκαναν μια καλή εμφάνιση και κέρδισαν.

Κάναμε πολλά λάθη. Δώσαμε 18 επιθετικά ριμπάουντ. Το θέαμα που προσέφερε η γηπεδούχος ομάδα ήταν καλό. Από την άλλη, εμείς χάσαμε γιατί δεν βρήκαμε ποτέ τον ρυθμό και το παιχνίδι μας.

Η Παρί έτρεξε πολύ και εκτέλεσε πολλές επιθέσεις στα 5 δευτερόλεπτα. Έπαιξε πολύ επιθετικά στην άμυνα. Πάρα πολύ επιθετικά. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι, αλλά οι παίκτες μου παραπονεθηκαν αρκετές φορές. Αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο. Είδα αυτού του είδος το μπάσκετ στην EuroLeague για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Αυτό είναι όλο. Δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο πάνω σε αυτό. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι εννοώ

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση

Ένσταση κατέθεσε ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος του αγώνα με την Παρί για την 3η αγωνιστική της EuroLeague (84-80). Οι πράσινοι διαμαρτύρονται για τη φάση που εκτυλίχθηκε στα 3’42” πριν από τη λήξη του αγώνα. Όταν ο Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ακολούθως ο Κέντρικ Ναν με αντιαθλητικό φάουλ στον Λεοπόλντ Καβαλιέρ.

Ο Τούρκος τεχνικός παραπονέθηκε για φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ του Ντίνου Μήτογλου και χρεώθηκε με τεχνική. Την ίδια ώρα η Παρί έκλεψε τη μπάλα και έφυγε στον αιφνιδιασμό. Ο Καβαλιέρ κέρδισε αντιαθλητικό από τον Ναν και οι διαιτητές έδωσαν τρεις βολές στους νεοφώτιστους. Συγκεκριμένα, μία για την τεχνική ποινή και δύο για το αντιαθλητικό. Ο Καβαλιέρ τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Γιαντούνεν, που έκανε το 2/2, ενώ ο Χίφι έβαλε τη βολή της τεχνικής κι έτσι διαμορφώθηκε το 78-68

Ο Αταμάν ζήτησε από τη γραμματεία να σημειώσει όσα συνέβησαν, με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να καταθέτει αργότερα ένσταση, καθώς οι άνθρωποι του τριφυλλιού πιστεύουν ότι η φάση έπρεπε να σταματήσει στην τεχνική ποινή του Αταμάν και να μη μετρήσει η εξέλιξή της με το αντιαθλητικό φάουλ του Ναν.