You are currently viewing Τόμας Τούχελ: Συμφώνησε να αναλάβει την Εθνική Αγγλίας

Συμφωνα με τους Times, ο Τόμας Τούχελ ήρθε σε συμφωνία με την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ώστε να αναλάβει την εθνική Αγγλίας

Η Αγγλία ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να βρει τον νέο της προπονητή. Όπως όλα δείχνουν, η αναζήτηση τελείωσε. Ο Τόμας Τούχελ, σύμφωνα με άρθρο των Times, θα είναι αυτός που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των 3ων Λιονταριών.

Εδώ και λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι στην FA είχαν ξεκινήσει τις επαφές με τον Γερμανό τεχνικό. Την ίδια ώρα ακούγονταν φήμες που συνέανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα με τη θέση αυή. Ωστόσο, δε προχώρησε ποτέ μια τέτοια διαπραγμάτευση.

Κάπως έτσι στις τάξεις της αγγλικής Ομοσπονδίας κατάφεραν να πείσουν τον 51χρονο αρκετά γρήγορα. Μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει ίσως μέσα στην εβδομάδα. Ο Τούχελ λοιπόν θα γίνει ο αντικαταστάτης του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος είχε παραιτηθεί τον Ιούλιο μετά τον χαμένο τελικό του Euro από την Ισπανία.

Αμέσως μετά ήρθε ο Λι Κάρσλεϊ ως υπηρεσιακός τεχνικός. Πάντως ο Κλαρσλεϊ, μετά την ήττα από την Ελλάδα με 1-2 μέσα στο Γουέμπλεϊ, παραδέχτηκε πως η Αγγλία θέλει έναν προπονητή κορυφαίου επιπέδου.

Ο Γερμανός βρίσκεται χωρίς δουλειά από τον Μάιο. Τότε αποχώρησε από την Μπάγερν με την οποία κατέκτησε την Bundesliga τη σεζόν 2022-23.

Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ο Τούχελ ήταν η Μάιντς. Μαζί της δέθηκε αρκετά, μιας και έκατσε στον πάγκο της πέντε χρόνια. Στη συνέχεια ο Γερμανός ανέλαβε την Ντόρτμουντ με την οποία κατέκτησε ένα Κύπελλο Γερμανίας. Αμέσως μετά μετακόμισε στη Γαλλία για την Παρί Σεν Ζερμέν. Στη συνέχεια πήγε στην Τσέλσι με την οποία κατέκτησε το Champions League. Τώρα, εκτός απροόπτου θα κάτσει στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας. Μάλιστα θα είναι η πρώτη φορά που Γερμανός αναλαμβάνειτην τεχνική ηγεσία των 3ων λιονταριών.

Λογικά θα βρίσκεται στον πάγκο όταν η Αγγλία φιλοξενηθεί από την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο για την 5η αγωνιστική του Nations League. Σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου.