You are currently viewing Nations League: Η Ελλάδα πέτυχε το απόλυτο κι έπιασε κορυφή

Με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση της, η Ελλάδα επιβλήθηκε της Ιρλανδίας πετυχαίνοντας το 4/4 στη League B2 του Nations League

Το βράδυ της Κυριακής (13/10) η Εθνική Ελλάδας υποδέχθηκε την Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Η ατμόσφαιρα στο Γ.Καραϊσκάκης ήταν μαγική. Περισσότεροι από 30.οοο κόσμου βρέθηκαν δίπλα στη γαλανόλευκη για να την ενισχύσουν στον αγώνα της. Και το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν τους απογοήτευσε. Μετά τον ιστορικό θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ, οι διεθνείς μας επιβλήθηκαν και των Ιρλανδών με 2-0, κάνοντας το απόλυτο 4/4.

Το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε στο 48’ ο Τάσος Μπακασέτας με ωραίο σουτ, έπειτα από στρώσιμο του Τζόλη.

Η Ελλάδα κλείδωσε τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Μάνταλο να πλασάρει σε κενή εστία, έπειτα από λάθος του Κέλεχερ.

Πλεόν, η Εθνική μας έχει μπροστά της το σπουδαίο παιχνίδι με την Αγγλία στις 14 Νοεμβρίου (21:45) στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του Nations League. Μια αναμέτρηση η οποία θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου. Η Ελλάδα είναι τώρα πρώτη με 12 βαθμούς, ενώ τα τρία λιοντάρια ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς.

ΕΛΛΑΔΑ

Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Τσιμίκας), Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης (72′ Δουβίκας).

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούμπι), Σμόντικς (73′ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τειλορ), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε).