You are currently viewing Nations League: Φρενάρησε την Ιταλία το Βέλγιο

Nations League – 3η αγωνιστική: Το Βέλγιο έκοψε τη φόρα της Ιταλίας, ενώ εκτός έδρας τεσσάρα πέτυχε η Γαλλία κόντρα στο Ισραήλ

Η Ιταλία ξεκίνησε δυναμικά την πορεία της στο φετινό Nations League, πετυχαίνοντας 2 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Την Πέμπτη (10/10) όμως, στην 3η αγωνιστική, βρήκε το μάστορα της. Το Βέλγιο την υποχρέωσε σε ισοπαλία (2-2) και στην πρώτη της απώλεια βαθμών.

Οι αζούροι προηγήθηκαν του Βελγίου με δύο γκολ διαφορά στα πρώτα 25 λεπτά. Τα γκολ πέτυχαν οι Καμπιάζο και Ρετέγκι. Όμως στο 40ο λεπτό έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Πελεγκρίνι. Τότε οι κόκκινοι διάβολοι βρήκαν την ευκαιρία κι κατάφεραν να φύγουν όρθιοι από την Ρώμη.

Ο Ντε Κούιπερ στο 42′ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής έπειτα από υπέροχη κομπίνα μείωσε σε 2-1. Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, ώσπου έφτασαν στην ισοφάριση στο 62ο λεπτό με τον Τροσάρ.

 

Το αποτέλεσμα αυτό το αξιοποίησε από την πλευρά της η Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ επικάτησεί με 4-1 απέναντι στο Ισραήλ στην Βουδαπέστη παρά την απουσία του Εμπαπέ. Μάλιστα, είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Έτσι οι Γάλλοι έφτασαν στις δύο νίκες στον 2ο όμιλο της League Α. Αυτό τους έφεραν σε απόσταση ενός πόντου από την πρωτοπόρο σκουάντρα ατζούρα.