You are currently viewing LaLiga: Χατ-τρικ στις αποκρούσεις πέναλντι και νίκη για τη Χιρόνα

Στην 9η αγωνιστική της LaLiga η Χιρόνα πήρε μεγάλη νίκη επί της Αθλέτικ, κάνοντας χατ τρικ στις αποκρούσεις πέναλντι

Σε ένα απίστευτο ματς την Κυριακή (6/10) η Χιρόνα επιβλήθηκε, μέσα στην έδρα της, της Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-1) για την 7η αγωνιστική της LaLiga. Την παράσταση έκλεψε ο Πάουλο Γκατσανίγκα, που έπιασε τρία πέναλτι των φιλοξενούμενων. Η δε νίκη για τη Χιρόνα ήρθε στο 99′, από την άσπρη βούλα…

Ο Γκατσανίγκα έκανε την αρχή στην απίστευτη εμφάνιση του, αποκρούοντας το πέναλτι του Μπερενγκέρ στο 29ο λεπτό.

10 λεπτά αργότερα, οι Καταλανοί πήραν το προβάδισμα με τον Ασπρίγια (39′). Οι Βάσκοι απάντησαν άμεσα, φέρνοντας το ματς στα ίσια με τον Σανθέτ, στο 41′.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ήρθε η φάση, που ο Αργεντινός πορτιέρε έγραψε ιστορία. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν νέο πέναλτι. Και πάλι, ο Γκατσανίγκα νίκησε τον εκτελεστή τυ (που αυτή τη φορά ήταν ο Γουίλιαμς). Στη συνέχεια όμως, δόθηκε επανάληψη της εκτέλεσης. Ο Βαλβέρδε έδωσε εντολή στον Ερέρα να το εκτελέσει. Ούτε αυτός όμως νίκησε τον Αργεντινό.

Ήταν γραφτό αυτή η αναμέτρηση να κριθεί από την άσπρη βούλα. Στο φινάλε, η Χιρόνα κέρδισε πέναλτι. Ο Στουάνι ανέλαβε την εκτέλεση του. Ευστόχησε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 σε μία ματσάρα.

ΧΙΡΟΝΑ

Γκαζανίγκα, Κρέιτσι, Νταβίντ Λόπεθ, Γκουτιέρες, Αρνάου Μαρτίνεθ (90’+11′ Χουάνπε), Ιβάν Μαρτίν (90’+3′ Μεσιχούι), Γιάνγκελ Ερέρα, Φαν Ντε Μπέεκ, Νταντζούμα (59′ Χιλ), Ασπρίγια (90’+11′ Φρανσές), Αμπέλ Ρουίθ (90’+3′ Στουάνι)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Παντίγια, Βιβιάν, Παρέδες, Ντε Μάρκος, Μπόιρο (79′ Μπερτσίτσε), Σανσέτ (43′ Ουνάι Γκόμεθ), Άντερ Ερέρα (79′ Πράδος Ντίας), Ντε Γκαλαρέτα (59′ Χαουρεγκιθάρ), Μπερενγκέρ, Ινιάκι Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα (59′ Τζαλό)