You are currently viewing Premier League: Η Λίβερπουλ πάει χωρίς φρένα

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ και θα περάσει τις επόμενες δύο εβδομάδες στην κορυφή της Premier League

Το Σάββατο (5/10) η Κρίσταλ Πάλας υποδέχθηκε στο Σέλχαρστ Παρκ τη Λίβερπουλ, γα την 7η αγωνιστική της Premier League. Οι reds επικράτησαν της αναμέτρησης με 0-1. Αυτό τους κράτησε στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Μια θέση που θα την απολαμβάνουν για τις 2 επόμενες εβδομάδες, στη διάρκεια του break για το Nations League.

Πλέον η αρμάδα του Άρνε Σλοτ, μετρά εννέα νίκες σε δέκα ματς τη φετινή σεζόν.  Το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 9ο λεπτό ο Ντιόγκο Ζότα έπειτα από ασίστ του Κόντι Χάκπο.

Παρά τη νίκη, στη Λίβερπουλ υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση του Άλισον Μπέκερ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 79′. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Βίτεσλαβ Γιάρος να κάνει το ντεμπούτο του με τα κόκκινα.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Χέντερσον, Λακρουά, Γκέχι, Τσάλομπα (88′ Καμάντα), Μουνιόθ (17′ Κλάιν), Γουάρτον (60′ Χιουζ), Λέρμα, Μίτσελ (60′ Ματετά), Σαρ, Ενκέτια, Έζε

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Άλισον (79′ Γιάρος), Τσιμίκας (79′ Ρόμπερτσον), Φαν Ντάικ, Κονατέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μακ Άλιστερ (46′ Σομποσλάι), Χράφενμπερχ, Τζόουνς (89′ Έντο), Χάκπο, Σαλάχ (73′ Ντίας), Ζότα

Premier League: Σίτι και Άρσεναλ συνεχίζουν να κυνηγούν τη Λίβερπουλ

Στην 7η αγωνιστική της Premier League, οι Άρσεναλ και Σίτι πανηγύρισαν τις νίκες τους απέναντι σε Σαουθάμπτον και Φούλαμ αντιστοίχως. Παρόλα αυτά, αμφότερες εξακολουθούν να απέχουν έναν βαθμό από την πρώτη Λίβερπουλ.

Άρσεναλ – Σαουθάμπτον 3-1

Η Άρσεναλ απέναντι στη Σαουθάμτπον θέλησε από την πρώτη στιγμή να πάρει τα ηνία του αγώνα. Παρόλα αυτά, οι Άγιοι υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά την εστίας τους. Οι γηπεδούχοι συνεχίσαν να κάνουνε τη μία επίθεση μετά την άλλη, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Το δεύτερο μέρος επιφύλασσε εκπλήξεις. Οι Λονδρέζοι πλήρωσαν την αναποτελεσματικότητά τους στο επιθετικό τρίτο. Στη μοναδική της ευκαιρία η Σαουθάμπτον σκόραρε, παγώνοντας το Έμιρεϊτς. Ο Στέρλινγκ έχασε τη μπάλα στο κέντρο, η οποία κατέληξε μετά από μία μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Εκεί ο Κάμερον Άρτσερ κατέβασε, δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του και νίκησε με συρτό σουτ τον Ράγια στο 55′.

Αυτό το τέρμα χτύπησε τον εγωισμό των παικτών του Αρτέτα. Τρία λεπτά αργότερα, απάντησαν με το ίδιο νόμισμα. Ο Σακά έκλεψε τη μπάλα, μετά από πίεση στην επίθεση. Μοίρασε στον Χάβερτς, ο οποίος με ένα όμορφο πλασέ έφερε το ματς στα ίσια.

Οι κανονιέρηδες όμως δεν έμειναν εκεί. Ολοκλήρωσαν την ανατροπή μέσα σε 13 λεπτά. Ο Μαρτινέλι έκανε το σουτ με τη μία, μετά από φανταστική σέντρα του Σάκα, κάνοντας το 2-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο ίδιος ο Άγγλος, που μετά από λάθος της Σαουθάμπτον πήρε την μπάλα και εκτέλεσε για το τελικό 3-1.

ΑΡΣΕΝΑΛ

Ράγια, Πάρτεϊ (84′ Τομιγιάσου), Σαλίμπα, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι (90′ Κίβιορ), Χάβερτς, Ζορζίνιο (61′ Ζορζίνιο), Ράις, Σάκα, Ζεσούς (60′ Τροσάρ), Στέρλινγκ, (60′ Μαρτινέλι)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Ράμσντεϊλ, Χάργουντ, Μπεντναρέκ, Ράιαν, Σουγκαβάρα, Φλιν, Αρίμπο, Γουόλκερ, Ντίμπλινγκ, Φερνάντες, Στούαρτ

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 3-2

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Λονδίνου ξεκίνησε καλά. Είχε τις στιγμές της για ένα γκολ, το οποίο βρήκε τελικά στο 26′. Ο Ραούλ Χιμένεθ βρέθηκε με πλάτη στην εστία. Με τακουνάκι βρήκε τον Αντρέας Περέιρα που με εξ επαφής σουτ άνοιξε το σκορ για τη Φούλαμ. Τρία λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Τραορέ αστόχησε από ευνοϊκό σημείο.

Στο 32′ οι πολίτες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Κόβατσιτς, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την ανατροπή με τον Κροάτη, να σουτάρει από το όριο της περιοχής για το 2-1.

Στο 83ο λεπτό ο Ντοκού με ένα τρομερό γκολ έκανε το 3-1, αλλά ο Μουνίθ στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι (62′ Γουόκερ), Ντίας, Γκβάρντιολ, Κόβασιτς, Γκιντογκάν (89′ Νούνες), Σίλβα, Φόντεν (78′ Τζόουνς), Γκρίλις (62′ Ντοκού)

ΦΟΥΛΑΜ

Λένο, Άντερσεν, Τετέ, Κάλβιν, Ρόμπινσον, Λούκιτς, Μπέρτζ, Τραορέ, Περέιρα, Ιγουόμπι, Χιμένες