You are currently viewing Europa League: Ο Θρύλος γύρισε το διακόπτη και διέλυσε τη Μπράγκα

Στη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, διαλύοντας τη Μπράγκα μέσα στο Γ.Καραϊσκάκης

Στο κατάμεστο Γ.Καραϊσκάκης υποδέχθηκε την Πέμπτη (3/10) ο Ολυμπιακός τη Μπράγκα, για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ φαίνεται πως βρήκε πάλι τον καλό εαυτό της. Πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση, διέλυσαν τη Μπράγκα με 3-0, παίρνοντας το πρώτο τους 3ποντο στη διοργάνωση

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός στράικερ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Στο 53′ ο Έσε διπλασίασε τα τέρματά των ερυθρόλευκων.

Ο Ελ Κααμπί πέτυχε ακόμα ένα γκολ απέναντι στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ και του Αντρέ Όρτα. Στο 59ο λεπτό έγραψε το 3-0.

Από πλευράς της, η Μπράγκα έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 3-1 στο 70′. Ο Τζολάκης σταμάτησε τον Μπρούμα σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια της φάσης ο Ρικάρντο Όρτα πήγε να εκμεταλλευτεί την κενή εστία, με τον Κάρμο να σταματά την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Όπως ήταν λογικό, από πλευράς του ο Ολυμπιακός έριξε ταχύτητες, αφού ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό, βέβαια, για μεγάλο διάστημα μέχρι το φινάλε δεν του στέρησε τον έλεγχο στο ματς. Στο 84′, μάλιστα, ο Κοστίνια έκανε μία καλή προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο άουτ.

Στην 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τη Μάλμε στη Σουηδία στις 24 Οκτωβρίου (22:00).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο (80′ Πιρόλα), Ρέτσος (73′ Ντόη), Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58′ Γουίλιαν), Ροντινέι (81′ Μασούρας), Μαρτίνς (73′ Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

ΜΠΡΑΓΚΑ

Ματέους, Φερέιρα, Νιακατέ, Άρεϊ-Εμπί, Α. Μαρτίνς, Καρβάλιο (46′ Γκόρμπι), Α. Όρτα (67′ Γκόμες), Μπρούμα, Γ. Μαρτίνες (46′ Γκάρμπι), Ρ. Όρτα, Φερνάντες (67′ Ουαζάνι)).