You are currently viewing Champions League – 2η αγωνιστική: Βροχή από γκολ

Έβρεξε γκολ στα μεγάλα παιχνίδια της πρώτης μέρας της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League

Το βράδυ της Τρίτης (1/10) ολοκληρώθηκε η 1η μέρα της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Τα παιχνίδια της ημέρας ήταν πλούσια σε θέαμα αλλά και γκολ.

Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι της βραδιάς με 2-0 απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Άνετες νίκες πήραν Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ απέναντι σε Γιουνγκ Μπόις, Σλόβαν και Ερυθρό Αστέρα αντίστοιχα. Η Ντόρτμουντ διέσυρε με 7-1 τη Σέλτικ και η Λεβερκούζεν λύγισε με 1-0 τη Μίλαν, ενώ Αϊντχόφεν και Σπόρτινγκ έμειναν στο 1-1. Νωρίτερα, η Μπρεστ επικράτησε της Ζάλτσμπουργκ με το επιβλητικό 4-0 στην Αυστρία. Τέλος, ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στην MHP Arena μεταξύ της Στουτγκάρδης και Σπάρτα Πράγας.

Άρσεναλ – Παρί 2-0

Η Άρσεναλ ήταν ανώτερη από την Παρί Σεν Ζερμέν. Τη νίκησε 2-0 με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Έτσι, πέτυχε την πρώτη της νίκη στη League Phase του Champions League.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πήρε το προβάδισμα στο 20ο λεπτό. Ο Τροσάρ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Χάβερτς πρόλαβε τον Ντοναρούμα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Οι κανονιέρηδες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 35′. Ο Σακά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά. Η μπάλα πέρασε από όλους και αιφνιδιάζοντας τον Ντοναρούμα που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 2-0.

Στο 66΄η Παρί Σεν Ζερμέν άγγιξε το γκολ, όταν μετά από κόρνερ ο Νέβες δοκίμασε ένα περίτεχνο πλασέ. Δυστυχώς όμως κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ράγια.

ΑΡΣΕΝΑΛ

Ράγια, Τίμπερ (46′ Κίβιορ), Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Καλαφιόρι, Ράις, Παρτέι (64′ Μερίνο), Χάβερτς, Σάκα, Μαρτινέλι, Τροσάρ (74′ Τροσάρ)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Ντοναρούμα, Μέντες, Πάτσο, Μαρκίνιος, Χακίμι, Βιτίνια (64′ Φαμπιάν), Νέβες, Ζαϊρ-Εμερί, Μπαρκολά, Λι, Ντουέ (64′ Κόλο Μουανί)

Μπαρτσελόνα – Γιουνγκ Μπόις 5-0

Μετά την ατυχή ήττα της πρεμιέρας, η Μπαρτσελόνα επέστρεψε  δυναμικά. Πήρε την πρώτη της νίκη κάνοντας περίπατο απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις (5-0) στη δεύτερη αγωνιστική της League Phase του Champions League.

Η ομάδα του Χάνσι Φλικ ξεκίνησε ιδανικά. Κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με τον Λεβαντόφσκι. Ο Γιαμάλ βρήκε τον Ραφίνια στα δεξιά της περιοχής,. Αυτός έκανε σέντρα σουτ κι ο Πολωνός μπήκε στην τροχιά της μπάλας στέλνοντάς την στα δίχτυα για το 1-0.

Οι μπλαουγκράνα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 2-0 με τον Ραφίνια στο 34′. Έπειτα από κόρνερ από τα δεξιά, ο Πέδρι εκτέλεσε με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών και να στρώνεται στον Βραζιλιάνο που δεν είχε πρόβλημα να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η Μπαρτσελόνα σκόραρε ξανά τρία λεπτά αργότερα. Ο Ίνιγο Μαρτίνεθ πήδηξε ψηλότερα από όλους έπειτα από φάουλ του Πέδρι από δεξιά. Με την κεφαλιά του κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του Φλικ.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους επί των Ελβετών φτάνοντας και σε τέταρτο γκολ με τον Λεβαντόφσκι στο 51′. Έπειτα από κόρνερ του Ραφίνια, ο Μαρτίνεθ γύρισε με κεφαλιά την μπάλα προς τη μικρή περιοχή. Εκεί ο Πολωνός την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι γράφοντας το 4-0.

Το κερασάκι για τη Μπαρτσελόνα ήρθε στο 81′. Ο Μπαλντέ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Καμαρά έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Κέλερ διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 υπέρ των Καταλανών.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πένια, Μπαλντέ, Κουμπαρσί (64′ Φορτ), Κουντέ, Μαρτίνεθ (84′ Μαρτίνεθ), Κασάδο, Πέδρι (63′ Φατί), Τόρες, Γιαμάλ (75′ Ντε Γιονγκ), Ραφίνια, Λεβαντόφσκι (75′ Βίκτορ)

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ

Κέλερ, Χαϊντάμ, Ζουκρού, Ούγκρινιτς (58′ Νιας), Ίτεν (73′ Γκανβουλά), Ιμέρι (82′ Λάκομι), Κόλεϊ (73′ Βιρτζινιούς), Καμαρά, Μπλουμ (58′ Ατεκάμε), Λάουπερ, Μοντέιρο

Σλόβαν – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Οι Πολίτες πήραν τη νίκη με 4-0 κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και πανηγύρισαν το πρώτο τους τρίποντο στη League Phase του Champions League.

Η Σίτι άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Γκιντογκάν έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στα σώματα και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 15′ ο Φόντεν με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0 για τη Σίτι. Στη συνέχεια, ο Χάαλαντ στο 56′ βρέθηκε απέναντι από τον Τάκατς. Τον πέρασε και πλάσαρε για το 3-0. Οι Πολίτες συνέχιζαν να πιέζουν, με τις αλλαγές του Πεπ Γκουαρδιόλα να βρίσκουν επίσης δίχτυα. Έτσι, στο 74ο λεπτό ήταν σειρά του 21χρονου ΜάκΑτι. Με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 για τη Μάντσεστερ Σίτι.

ΣΛΟΒΑΝ

Τάκατς, Μπλάκμαν, Κάσια, Μπάιριτς, Βίμερ, Σαββίδης, Ιχτανένκο (63′ Ζόκε), Τόλιτς (79′ Πάουτσεκ), Μπαρσεγκιάν (85′ μΑΚ), Βάις (63′ Ζουμπερού), Στρέλετς (79′ Μαρσέλι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Ορτέγκα, Λούις, Ακάντζι (61′ Ντίας), Στόουνς, Γκβάρντιολ (76′ Γουόκερ), Νούνες, Γκιντογκάν, Σαβίνιο, Φόντεν (78′ Γκρίλις), Ντοκού, Χάλαντ (61′ ΜακΆτι)

Ντόρτμουντ – Σέλτικ 7-1

Η Ντόρτμουντ έκανε το 2/2 στη League Phase του Champions League με τον πιο επιβλητικό τρόπο. Οι Βεστφαλοί ήταν υπερηχητικοί και διέλυσαν την Σέλτικ, επικρατώντας 7-1 των Σκωτσέζων στο Βεστφάλεν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με φανταστικό ρυθμό και γκολ. Μόλις στο 7′ ο Τζαν άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Από λάθος του σκόρερ των Βεστφαλών, ο Μαέντα απάντησε στο 9′ για το 1-1.

Ο Αντεγέμι ήταν καταιγιστικός στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 11′ έκανε το 2-1, ενώ στο 29ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο γκολ. Οι Βεστφαλοί κέρδισαν ακόμη ένα πέναλτι, με τον Γκιρασί να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ της ομάδας του. Στο 42′ ο Αντεγέμι έκανε το χατ-τρικ, με το παιχνίδι να μετατρέπεται σε θρίαμβο για τους Βεστφαλούς από το πρώτο μέρος.

Η Ντόρτμουντ δεν φάνηκε να έχει… όρεξη να πατήσει φρένο. Έτσι, στο 66ο λεπτό του παιχνιδιού, ο Γκιρασί πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά στην περιοχή, ελίχθηκε, πλάσαρε και έγραψε το 6-1. Τα γκολ δεν σταμάτησαν να μπαίνουν. Έτσι, ο Ενμέτσα με ένα σουτ από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το έβδομο γκολ της γερμανικής ομάδας.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Κόμπελ, Κόουτο (62′ Μπενσεμπαϊνί), Άντον, Σλότερμπεκ, Ριέρσον, Γκρος (61′ Ενμέτσα), Τζάν, Αντεγέμι (46′ Ντουρανβίλ), Μπραντ (61′ Μπάιερ), Γκίτενς, Γκιρασί (70′ Σαμπίτσερ)

ΣΕΛΤΙΚ

Σμάιχελ, Τζόνστον, Τράστι, Σκέιλς, Τέιλορ (46′ Βάλε), Ένχελς, ΜακΓκρέγκορ, Μπερνάρντο (46′ Χατάτε), Κίν (63′ Χιουν-Γιουν), Μαέντα, Φουρουχάσι (63′ Άιντα)