You are currently viewing Super League: Η ΑΕΚ πάτησε τον Παναθηναϊκό κι ανέβηκε στην κορυφή

Στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League, η ΑΕΚ επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού και ανέβηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας

Την Κυριακή (29/9) το βράδυ η ΑΕΚ υποδέχθηκε στην OPAP Arena τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδουχοι σαφώς ανώτεροι πήρα τη νίκη με 2-0. Ταυτόχρονα, σε συνδιασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ, βρέθηκαν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο εμφανίστηκε ..αναιμική στην αναμέτρηση της OPAP Arena. Σε αντίθεση, η ΑΕΚ πήρε τον πρώτο λόγο. Ειδικά στο πρώτο μέρος. Κά[ως έτσι, στο 30ο λεπτό βρήκε το γκολ που έψαχνε από την αρχή. Ο Ρότα έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Πιερό με μια καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 2ο μέρος ο Παναθηναϊκός έδειξε πως άρχισε να συνέρχεται. Μάλιστα, ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες. Δυστυχώς όμως, έβρισκε πάντα μπροστά του τον Στρακόσα, που είχε σηκώσει τοίχος.

Φτάνοντας στις καθυστερήσεις, η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη της με ένα ακόμα γκολ. Κέρδισε πέναλντι μετά από χέρι του Τσερίν στην κεφαλιά του Πιερό. Ο Άμραμπατ με την εύστοχη εκτέλεση του πέναλντι ήταν αυτός που έγραψε το 2-0.

Με αυτό το 3ποντο, η ΑΕΚ ανέβηκε πρώτη με 14 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να έχουν 13 βαθμούς.

ΑΕΚ

(Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (89′ Μήτογλου), Πήλιος, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (71’ Λιούμπιτσιτς), Πινέδα (65’ Γιόνσον), Περέιρα (71’ Μάνταλος), Κοϊτά, Ελίασον (88′ Άμραμπατ), Πιερό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

(Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μπάλντοκ, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Τσέριν), Μαξίμοβιτς (65’ Πελίστρι), Ουναϊ (80’ Μπακασέτας), Τζούρισιτς (65’ Μαντσίνι), Τετέ (86′ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης.