You are currently viewing Μπαρτζώκας: Είμαστε εκτός ρυθμού

Τις δικές του εκτιμήσεις για τον τελικό του Super Cup μοιράστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετα τη νίκη του Ολυμπιακού με το Περιστέρι

Το Σάββατο (28/9) ο Ολυμπιακός επικράτησε στον ημιτελικό του Super Cup με το Περιστέρι. Μια νίκη που δεν ήρθε εύκολα όμως για τους Πειραιώτες. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά το παιχνίδι σχολίασε το δύσκολο αυτό παιχνίδι. Μίλησε για την κατάσταση της ομάδας του, αλλά και για τον τελικό της Κυριακής (29/9) με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Θα αναλύσουμε το παιχνίδι, το Περιστέρι έπαιξε πολύ καλά χωρίς το πρέπει. Είναι φανερό ότι είμαστε εκτός ρυθμού, είναι δύσκολο να είμαστε εντός.

Σε ένα παιχνίδι με 22% στο τρίποντο, είχαμε 17 ασίστ και θα μπορούσαμε να είχαμε 27 αν είχαμε βάλει κάποια από τα σουτ που δημιουργήσαμε. Μας έβαλε πίεση, χάσαμε βολές.

Αυτό θα υπάρχει μέχρι να βρούμε τις συνεργασίες μας, θα δυσκολευτούμε. Αλλά πιστεύω θα γινόμαστε καλύτεροι και όταν γυρίσουν οι ψηλοί μας τα κενά θα καλυφθούν

Για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό

Για να αποφύγω τα τετριμμένα, κάθε παιχνίδι τέτοιου είδους δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί. Έχει σχέση με τη θέληση των παικτών, το πώς θα σουτάρουν. Πιστεύω θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι..

Ο Φαλ δίνει μια σημαντική δυναμική σε κάθε είδους άμυνα που θέλουμε να παίξουμε. Και λόγω του μεγέθους του και λόγω της προσήλωσής του. Στην ουσία δένει τα κομμάτια. Το να πούμε ότι δεν ασχολούμαστε με την άμυνα και επικεντρωνόμαστε μόνο στην επίθεση είναι αφελές.

Εμείς το σημερινό παιχνίδι πρέπει να το δούμε ως συνέχεια των παιχνιδιών που έχουμε να παίξουμε για να είμαστε πιο συμπαγείς. Όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν έχουν καλές εμφανίσεις σε αυτό το σημείο της σεζόν. Εμείς έχουμε τους περισσότερους διεθνείς και έπρεπε να δώσουμε περισσότερη άδεια.

Έχουμε παίκτες που είναι μη εγωιστές. Πολλοί από εκείνους δεν είναι ότι δεν θέλουν να ακολουθήσουν το πλάνο, είναι ότι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στον τρόπο που σουτάρουν και συχνά πηγαίνουν βιαστικά, ενώ αυτή η ομάδα δεν έχει μάθει να παίζει βιαστικά. Όλοι πρέπει να περάσουμε από αυτή τη διαδικασία.

Σήμερα είχαμε αυτά τα ποσοστά. Θα υπάρχουν και βραδιές που δεν θα βάζουμε τα καλάθια. Αν δείτε το παιχνίδι, όταν φτάσαμε στο +10 βάζαμε σουτ και κάναμε σωστή άμυνα. Όμως μετά αρχίσαμε να παίζουμε βιαστικά..