You are currently viewing LaLiga: Η Μπαρτσελόνα ασταμάτητη, έκανε το 7/7

Στην 7η αγωνιστική της LaLiga η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να κρατάει το απόλυτο  αήττητο σερί της και την πρώτη θέση στη βαθμολογία

Αυτή η Μπαρτσελόνα δε σταματάει πουθενά. Την Τετάρτη (25/9) υποδέχθηκε τη Χετάφε για την 7η αγωνιστική της LaLiga. Οι μπλαουγκράνα για μια ακόμη φορά επικράτησαν της αναμέρησης, αν και δεν ενθουσίασαν με την εμφάνιση τους. Όπως και να ΄χει, πλέον έχουν 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Το παιχνίδι έγινε στη σκιά του τραυματισμού του κίπερ των Καταλανών, Τερ Στέγκε. Να θυμίσουμε πως ο Γερμανός πορτιέρε χειρουργήθηκε στο γόνατο και χάνει όλη τη χρονιά. Η ομάδα έπαιξε για αυτόν και του αφιέρωσε τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Χετάφε να επιχειρεί να πιέσει ψηλά την Μπαρτσελόνα. Παράλληλα προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Πέρα όμως από μία σχετικά ακίνδυνη τελική στον Πένια, οι γηπεδούχοι δεν κινδύνεψαν. Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Φλικ δεν έβρισκαν συνεργασίες. Επιπλέον, όσο περνούσε η ώρα, η Χετάφε έδειχνε ολοένα και περισσότερο επικίνδυνη.

Αυτό ξύπμησε τους Καταλανούς που απάντησαν άμεσα. Συγκεκριμένα, στο 19ο λεπτό ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ με προβολή εντός της περιοχής. Ο Κούντε έβγαλε σέντρα από τα δεξιά. Μετά από την αποτυχημένη απόκρουση του Σόρια, ο Πολωνός φορ πήρε το ριμπάουντ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Περιέργως, η εικόνα των μπλαουγκράνα δεν βελτιώθηκε αισθητά. Ωστόσο έδειξαν να διαχειρίζονται σχετικά εύκολα το παιχνίδι ως το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Διατηρούσε υψηλά ποσοστά κατοχής και ως εκ τούτου δεν κινδύνεψε από τη Χετάφ. Ταυτόχρονα όμως, δε δημιουργούσε και εκείνη μεγάλα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Παρόλα αυτά, οι Καταλανοί κράτησαν την ψυχραιμία τους και διαφύλαξαν το αήττητο σερί τους.