You are currently viewing Μπαρτσελόνα: Εκτός δράσης ο Στέργκεν για το υπόλοιπο της σεζόν

Άσχημα τα νέα για τη Μπαρτσελόνα, καθώς ο τραυματισμός του Τερ Στέργκεν θα τον κρατήσει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν

Στην 6η αγωνιστική της LaLiga, η Μπαρτσελόνα θριάμβευσε απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Η εμφατική της νίκη με 1-5 όμως, είχε βαρύ τίμημα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο κίπερ των μπλαουγκράνα, Τερ Στέργκεν, τραυματίστηκε σοβαρά. Χρειάστηκε μάλιστα να μεταφερθεί με φορείο εκτός γηπέδου.

Τη Δευτέρα (23/9) η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε πως ο Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν υπέστη ολική ρήξη επιγονατιδικού τένοντα στο δεξί γόνατο. Μάλιστα, το απόγευμα της ίδιας μέρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Αυτός ο τραυματισμός θα κρατήσει το Γερμανό κίπερ εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Τα νέα αυτά αποτελούν ένα τεράστιο πλήγμα για τους Καταλανούς. Πλέον θα πρέπει να μελετήσουν τις επιλογές που έχουν στην αγορά τώρα, αλλά κι εκείνες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη του Γερμανού πορτιέρε.

Ωστόσο, μέχρι να ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο η μόνη λύση είναι να αποκτήσει μόνο τερματοφύλακα που είναι ελεύθερος.

Οι επιλογές στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι:

Κέιλορ Νάβας (37)

Ο 37χρονος Νάβας έμεινε ελεύθερος από την Παρί τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια των Παριζιάνων.

Ζόρντι Μασίπ (35)

Ο 35χρονος Ισπανός γνωρίζει καλά την Μπαρτσελόνα, καθώς αποτελεί προϊόν της Masia. Με τη Β’ ομάδα των μπλαουγκράνα αγωνίστηκε σε 79 παιχνίδια. Επίσης έχει παίξει και σε τέσσερα ματς της πρώτης ομάδας πριν αποχωρήσει το 2017 για τη Βαγιαδολίδ, στην οποία έμεινα για πέντε χρόνια.

Έντγκαρ Μπαντία (32)

Ο Ισπανός τερματοφύλακας, που αποχώρησε το καλοκαίρι από την Έλτσε, θεωρείται μία ακόμη αξιοσημείωτη περίπτωση. Το 2022 μάλιστα, ενόσω αγωνιζόταν με την Έλτσε έγινε ο τερματοφύλακας που απέτρεψε τα περισσότερα γκολ στη La Liga.

Λόρις Κάριους (31)

Ο Γερμανός την τελευταία διετία φορούσε τη φανέλα της Νιούκαστλ, στην οποία αγωνίστηκε μετά τη Λίβερπουλ. Τη σεζόν που πέρασε κατέγραψε μόλις μία συμμετοχή.

Τζίρι Παβλένκα (32)

Διεθνής με την Τσεχία, αποτελεί έναν από τους υποψήφιους για την αντικατάσταση του Τερ Στέγκεν. Ο Χάνσι Φλικ τον γνωρίζει καλά από τη Βέρνερ Βρέμης.