You are currently viewing Champions League: Το πάρτι της Λεβερκούζεν στο Ρότερνταμ

Η Λεβερκούζεν στο Ρότερνταμ πέτυχε μια σαρωτική νίκη επί της Φέγενορντ στην 1η αγωνιστική της League Phase του Champions League

Την Πέμπτη (19/9) ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της League Phase του Champions League. Την 3η μέρα της πρεμιέρας, η Φέγενρντ υποδέχθηκε στο Ρότερνταμ, τη Μπαγερν Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, διατήρησε τη φόρα της περσινής χρονιάς και πέρασε σα σίφουνας από το Κάιπ. Επιβλήθηκε των Ολλανδών με το σαρωτικό 0-4, κάνοντας έτσι την τέλεια εκκίνησηστη διοργάνωση.

Οι ασπιρίνες του Τσάμπι Αλόνσο εκμεταλλεύτηκαν το εντυπωσιακό πρώτο μερος όπου επέβαλαν ένα πολύ γρήγορο τέμπο στο ματς του Κάιπ. Κατάφεραν και πέτυχαν τέσσερα γκολ δίχως να βρουν την παραμικρή αντίσταση. Αυτό τους επέτρεψε να κάνουν στο δεύτερο μία άριστη διαχείριση και να πανηγυρίσουν ένα χρυσό τρίποντο στην οικονομία του νέου ενιαίου πρωταθλήματος.

Οι ασπιρίνες από το έκτο μόλις λεπτό πήρα κεφάλι στο σκορ. Πρωταγωνιστής ο Βιρτζ, ο οποίος με σουτ στο όριο της περιοχής έκανε το 0-1. Στη συνέχεια οι παίκτες των γηπεδούχων είχαν τις στιγμές τους για το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά το βρήκαν στο 9′ με τον Ζερούκι, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Μέχρι το 30′ η Φέγενορντ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει. Όμως σε εκείνο το σημείο ο Γκριμάλντο με προβολή έκανε το 0-2. Έξι λεπτά μετά ο Βιρτζ πέτυχε και τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους η Λεβερκούζεν βρήκε και τέταρτο τέρμα με το αυτογκόλ του Βελενρόιτερ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ρότερνταμ προσπάθησε να βρει το γκολ της τιμής, ενώ από τη μεριά της η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο κρατούσε με ευκολία το προβάδισμα.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Βέλενροϊτερ, Λοτομπά (61′ Μουσά), Τράουνερ (72′ Μίτσελ), Μπέελεν, Χάνκο, Χουάνγκ, Ζερουκί (46′ Σμαλ), Τίμπερ, Μιλάμπο (74′ Νάτζε), Παϊσάο (61′ Ουέντα), Χιμένες

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Χραντέσκι, Ταπσόμπα, Τα, Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ, Τζάκα, Άντριχ, Γκριμάλντο, Τεριέ (72′ Αντλί), Βιρτς (72′ Αλέις Γκαρθία), Μπονιφέις (63′ Σικ)