You are currently viewing Champions League: Πρεμιέρα με 28 γκολ στη League phase

Με 6 δυνατά παιχνίδια έκανε πρεμιέρα η League Phase του νέου Champions League που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα και 28 γκολ

Μίλαν – Λίβερπουλ 1-3

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία της στο νέο ιστορικό Champions League. Επικράτησε με 3-1 της Μίλαν μέσα στο Σαν Σίρο, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση. Η ομάδα του Άρνε Σλοτ πέτυχε το τρίποντο με ανατροπή, καθώς πρώτοι πέτυχαν γκολ οι ροσονέρι.

Συγκεκριμένα, μετά από βολέ του Μενιάν, ο Πούλισικ με ένα ωραίο σουτ από τη γωνία της περιοχής έγραψε το 1-0 για τη Μίλαν.

Η Λίβερπουλ ανέβασε κατευθείαν στροφές και πίεσε για την ανατροπή. Έτσι, στο 23′ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο Κονατέ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ανατροπή έγινε από τα πόδια του Κώστα Τσιμίκα. Ο Έλληνας μπακ εκτέλεσε αριστοτεχνικά το κόρνερ από τα δεξιά και ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ κυριάρχησε και πάλι. Στο 67′ πέτυχε το τρίτο γκολ με τον Σομποσλάι μετά από γύρισμα του Χάκπο.

ΜΙΛΑΝ

Μενιάν (51′ λ. τρ. Τοριάνι), Καλάμπρια (68′ Έμερσον), Τομόρι (84′ Γκάμπια), Πάβλοβιτς, Ερνάντες, Λόφτους-Τσικ (69′ Έιμπραχαμ), Φοφανά, Ρέιντερς, Πούλισιτς, Λεάο, Μοράτα (84′ Οκαφόρ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79′ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Σόμποζλαϊ, ΜακΆλιστερ (90+2′ Έντο), Χράφενμπερχ, Σαλάχ (90+2′ Κιέζα), Ζότα (68′ Νούνιες), Χάκπο (68′ Ντίας)

Ρεάλ – Στουτγκάρδη 3-1

Η Ρεάλ ίδρωσε, κόπιασε, αγχώθηκε, όμως κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στην 1η αγωνιστική της League Phase του Champions League. Οι μερένγκες επικράτησαν 3-1 της Στουτγκάρδης, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο φινάλε. Αρχικά με τον Ρίντιγκερ στο 83′ και στη συνέχεια με τον Έντρικ στο 90+5′. Οι Γερμανοί πίεσαν τους Ισπανούς, με τον Κουρτουά να είναι ήρωας σε αρκετές περιπτώσεις, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Παρόλο που οι Γερμανοί ήταν καλύτεροι, η Ρεάλ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη το δρόμο για τα δίχτυα. Αυτό συνέβη μ’ολις στα 30 δευτερόλεπτα του 2ου μέρους. Ο Ροντρίγκο σέρβιρε εξαιρετικά στον Εμπαπέ κι εκείνος με ένα υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Ωστόσο, οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ που άξιζαν βάσει της εικόνας τους συνολικά στην αναμέτρηση και έφεραν το ματς στα ίσια στο 68ο λεπτό με τον Ούνταβ.

Παρόλα αυτά, η Βασίλισσα έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Το απέδειξε στο 83′, όταν ο Ρίντιγκερ με μία κεφαλιά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Ρεάλ. Ο 18χρονος Έντρικ βρήκε την ευκαιρία σε μία αντεπίθεση και στο 90+5′ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με ένα υπέροχο γκολ, για το τελικό 3-1.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κουρτουά, Βάσκεθ (46′ Μιλιτάο), Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Μεντί (76′ Γκαρσία), Ροντρίγκο (75′ Γκιουλέρ), Μπέλιγχαμ (80′ Έντρικ), Τσουαμενί (70′ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Εμπαπέ.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Νούμπελ, Βάγκνομαν (63′ Τσέις), Ρουό, Τσαμπό, Μίτλεδταντ, Λέβελινγκ, Καραζόρ, Στίλερ, Μιγιότ (75′ Ντεμίροβιτς), Φούριχ (63′ Ρίντερ), Ούνταβ (76′ Τουρέ).

Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1

Η Γιουβέντους πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη στον πρώτο αγώνα στη League Phase στο Champions League. Οι Ιταλοί εμφανίστηκαν αποτελεσματικοί, αφήνοντας την Αίντχόφεν να αναζητά μάταια ένα τέρμα.

Την παράσταση στο παιχνίδι έκλεψε ο Κενάν Γιλντίζ. Ο 19χρονος Τούρκος που είχε δείξει πολύ αξιόλογα δείγματα γραφής τους τελευταίους μήνες, έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Γιουβέντους, στο ματς αυτό.

Στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της καριέρας του, άνοιξε το σκορ εναντίον της Αϊντχόφεν και έγινε ο νεότερος σκόρερ της Γιούβε σε ηλικία 19 ετών και 136 ημερών, ξεπερνώντας τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ο οποίος είχε πετύχε το παρθενικό του γκολ τον Σεπτέμβριο του 1995 όταν ήταν 20 ετών και 300 ημερών.