You are currently viewing Serie A:  Ανατροπή κορυφής για την Ουντινέζε

Στην κορυφή της Serie A βρέθηκε η Ουντινέζε μετά την νίκη της με ανατροπή επί της Πάρμα στη 4η αγωνιστική του Καμπιονάτο

Βρισκόμαστε ήδη στην 4η αγωνιστική της Serie A και η κατάσταση στη βαθμολογία έχει ήδη αποκτήσει τεράστιο ενδιαφέρον. Στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος δε βρίσκεται πλέον κάποια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Καμπιονάτο. Αντίθετα, στο ψηλότερο βάθρο βρίσκεται μόνη της η φοβερή Ουντινέζε.

Η αναρρίχηση των φριουλάνι στην κορυφή ήρθε μάλιστα μέσα από μία εντυπωσιακή ανατροπή. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (16/9), στον εκτός έδρας αγώνα με την Πάρμα.  Οι γηπεδούχοι πήραν αβαντάζ δύο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους. Σκόρερ για την Πάρμα ήταν οι:

  • Ντελ Πράτο (2′)
  • Μπονί (43′)

Στο δεύτερο μέρος όμως, οι ασπρόμαυροι απάντησαν δυναμικά, με τρία γκολ.

Αρχικά, ο Λούκα μείωσε στο 49ο λεπτό σε 2-1. Στη συνέχεια ο Τοβέν ισοφάρισε σε 2-2 στο 68′. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 73ο λεπτό λόγω αποβολής του Κεϊτά. Αυτό η Ουντινέζε το εκμεταλλεύτηκε απόλυτα. Ο Τοβέν σημείωσε στο 77′ το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι και ταυτόχρονα υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του.

Με τη νίκη αυτή, η Ουντινέζε παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα. Με τους 10 βαθμούς της βρίσκεται στην κορυφή. Την ακολουθεί η Νάπολι με 9 βαθμούς, ενώ την 3η θέση μοιράζονται η Ίντερ με τη Γιουβέντους, με 8 βαθμούς η καθεμιά.

Αξίζει να σημειωθεί  πως η τελευταία φορά που η Ουντινέζε βρέθηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογία της Serie A ήταν τη σεζόν 2011-12. Τότε, είχε συγκεντρώσει 15 πόντους μετά από τις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Data provided by Scoreaxis