You are currently viewing Diamond League: Ασημένιος Μανόλο και χάλκινος Μίλτος

Στον τελικό των Diamond League, στις Βρυξέλλες, ο Εμμανουήλ Καραλής κατετάγη στη δεύτερη κι ο Μίλτος Τεντόγλου στην τρίτη θέση στα αγωνίσματα τους

Ο Εμμανουήλ Καραλής με επίδοση 5,82μ κατετάγη δεύτερος στο άλμα επί κοντώ στον τελικό των Diamond League, στις Βρυξέλλες. Ολοκλήρωσε έτσι ιδανικά, μια σπουδαία χρονιά γι’ αυτόν. Μια χρονιά όπου κατέκτησε τα:

  • χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
  • χάλκινο στο Παγκόσμιο του Κλειστού στη Γλασκόβη
  • ασημένιο στο Ευρωπαϊκό ανοιχτού στη Ρώμη

Την πρώτη θέση και το έπαθλο των 30.000 δολαρίων πήρε το φαινόμενο Μόντο Ντουπλάντις που πέρασε τα 6.11 και έκανε ρεκόρ μίτινγκ. Ο Σουηδός άλτης δεν συνέχισε για να προσπαθήσει να σπάσει για 11η φορά το παγκόσμιο ρεκόρ. Αρκέστηκε απλά στην κατάκτηση για 4η διαδοχική φορά του Diamond League Trophy.

Ο Μίλτος Τεντόγλου από την άλλη, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο στον τελικό των Diamond League. Τερμάτισε τρίτος με επίδοση 8.15. Ήταν το τελευταίο του άλμα και το μοναδικό πάνω από τα οκτώ μέτρα.

Την πρώτη θέση, το “διαμάντι” (diamond trophy) και το έπαθλο των 30.000 δολαρίων κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Τατζέι Γκέιλ με την καλύτερη επίδοσή του φέτος, τα 8.28. Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ, καθώς στην τελευταία του προσπάθεια έκανε 8.16.