You are currently viewing Αρτέτα: Ανανέωση κι υπόσχεση για τίτλους

Ο Μικέλ Αρτέτα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Άρσεναλ, εξασφαλίζονυας την παραμονή του στον πάγκο της μέχρι και το 2027.

Είναι επίσημο!! Η Άρσεναλ θα συνεχίσει την πορεία της με τον Μικέλ Αρτέτα. Ο Ισπανός τεχνικός υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Λονδρέζους μέχρι και το καλοκαίρι του 2027.

Οι ιδιοκτήτες των κανονιέρηδων είδαν στον Αρτέτα τον άνθρωπο που θα μπορούσε να χαράξει προς την σωστή κατεύθυνση το μέλλον του συλλόγου. Προερχόμενος από της ακαδημίες της Μασία και έχοντας υπάρξει άμεσος συνεργάτης του Γκουαρντιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Αρτέτα ήταν εξ αρχής είναι πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ. Όμως περιείχε από την αρχή και αρκετό ρίσκο.

Οι πρώτες μέρες του Ισπανού κόουτς δεν ήταν και οι καλύτερες. Η βελτίωση στο αγωνιστικό κομμάτι αργούσε και οι αρνητικές κριτικές δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο ίδιος δεν επηρεάστηκε. Είχε πάνυα την υποστήριξη της διοίκησης. Μια διοίκηση που ακολούθησε πιστά τις ιδέες του, παίρνοντας ορισμένες δύσκολες αποφάσεις.

Άρσεναλ και Αρτέτα έζησαν δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά, η ομάδα έμεινε ενωμένη, έχοντας πίστη στο πλάνο. Έτσι, κατακτώντας αρχικά το FA Cup, φτάσαμε στο σήμερα.

Η Άρσεναλ με τον Αρτέτα στο τιμόνι εξελίχθηκε και ωρίμασε. Έκανε πρωταθλητισμό, δίνοντας πέρσι μία σπουδαία μάχη με την υπερηχητική Σίτι του Γκουαρντιόλα. Κέρδισε εμπειρία στο Champions League, παίρνοντας ένα χρήσιμο μάθημα για το μέλλον από τη Μπάγερν Μονάχου, και φέτος ετοιμάζεται να καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια προκειμένου να καταφέρει αυτό που της λείπει περισσότερο. Ένας τίτλος μετά την τελευταία κατάκτηση της Premier League το 2003-04.