You are currently viewing Παναθηναϊκός: Η σούπερ πρόταση στον Τσέριν

Ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει  την πρότασή του προς τον Άνταμ Τσέριν για επέκταση συμβολαίου έως το 2028 με τριπλασιασμό των αποδοχών του.

Εδώ και 10 μέρες ο Παναθηναϊκός έχει καταθέση μια σούπερ πρόταση στον Άνταμ Τσέριν σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του. Οι πράσινοι επιθυμούν να κρατήσουν τον Σλοβένο ως το 2028. Για να το καταφέρουν αυτό, είναι διατεθιμένοι να τριπλασιάσουν τις αποδοχές του.

Ο Άνταμ Τσέριν είχε ένα τρομερά γεμάτο καλοκαίρι στο πρόσφατο Euro 2024.. Έγινε ο παίκτης της Σλοβενίας που έλαμψε περισσότερο από κάθε άλλον. Περισσότερο ακόμα κι από τον Μπένιαμιν Σέσκο.

Ήταν ο MVP στον αγώνα του ομίλου με την Αγγλία. Ο παίκτης με τα περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο έως τη φάση των 16. Δίκαια λοιπόν μπήκε σε ουκ ολίγα μπλοκάκια ομάδων και τεχνικών διευθυντών ανά την Ευρώπη.

Ο Άνταμ Τσέριν ανέβασε κατακόρυφα τις ποδοσφαιρικές μετοχές του και την αγοραστική αξία του. Μπαίνει πλέον σε ένα πολύ διαφορετικό σταυροδρόμι, όπου καλείται να επιλέξει ο ίδιος το μονοπάτι που θα ακολουθήσει.

Η σχέσεις του Τσέριν με τν Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός, διατάταξε τις σχέσεις του με τον εκπρόσωπό του παίχτη (κι ατζέντη και των Σπόραρ, Βέρμπιτς), Αμίρ Ρούζνιτς απ’ το τέλος της περασμένης άνοιξης. Αυτό έγινε μετά τα όσα δήλωνε σχεδόν εκβιαστικά ο ίδιος γύρω απ’ το μέλλον του Τσέριν. Έτσι, οι πράσινοι απέρριψαν δίχως δεύτερη συζήτηση την πρόταση ύψους 2 εκατ. ευρώ που δέχθηκε απ’ την Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον Ιούνιο. Μια πρόταση που πίεσε ο ίδιος ο Ρούζνιτς την Ντινάμο να καταθέσει στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα είχε υποσχεθεί πως θα πίεζε κι ο ίδιος για να γίνει αποδεκτή.

Λογάριαζε όμως χωρίς τους πράσινους, οι οποίοι δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να συζητήσουν την προσφορά που ήρθε στο email τους απ’ την κροατική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός άφησε το επόμενο διάστημα την κατάσταση να αποφορτιστεί. Δεν πίεσε για το παραμικρό τον Τσέριν, αφήνοντάς τον να συγκεντρωθεί 100% στις υποχρεώσεις του στο Euro. Μάλιστα, επαινούσε σε κάθε φάση και περίσταση τις επιδόσεις του στο τουρνουά της Γερμανίας. Την ίδια ώρα, τον περίμενε να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Παρά το γεγονός πως δεν ήταν παρών στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Σλοβένος μέσος πήρε αμέσως θέση στο βασικό σχήμα του Ντιέγκο Αλόνσ. Ήδη έχει 7 συμμετοχές ως βασικός στα πρώτα 9 επίσημα ματς της σεζόν σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Πάντως, ο Τσέριν δείχνει πως έχει ένα σχετικό έλλειμμα φρεσκάδας. Λογικό κι αναμενόμενο όμως, απ’ τη στιγμή που παίζει non-stop εδώ και δυόμισι χρόνια με τον Παναθηναϊκό και την εθνική Σλοβενίας. Έχει χάσει μόλις 101 λεπτά (ως αλλαγή τρεις φορές) στα τελευταία 27 παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Η προσφορά που του έχει κατατεθεί

Αυτό δεν αλλάζει βεβαίως τη διάθεση του Παναθηναϊκού. Ούτε και τη στάση του, απέναντι σε ένα απ’ τα πιο σημαντικά πρότζεκτ του ρόστερ του κι ένα απ’ τα πλέον πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του κλαμπ. Ήθελε και θέλει να τον δέσει με νέο πολυετές συμβόλαιο. Και είναι διατεθιμένος να αναπροσαρμόσει τις αποδοχές του. Μια επιβράβευση για την έως τώρα παρουσία του σ’ αυτά τα δύο χρόνια και κάτι που φοράει το τριφύλλι.

Ο Τσέριν έχει στα χέρια του εδώ και περίπου 10 μέρες την πρόταση του Παναθηναϊκού για νέο συμβόλαιο. Είναι διάρκειας έως το 2028 (διετής επέκταση της τρέχουσας σύμβασης) με σχεδόν τριπλασιασμό των αποδοχών του. Ήτοι απ’ τις 280.000 ευρώ που παίρνει σήμερα, θα ανέβει σε ένα ποσό που θα του αποδίδει ετησίως πάνω από 800.000 ευρώ. Ατό θα τον φέρει πιο κοντά στο μισθολογικό επίπεδο που αντιστοιχεί στο status που έχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα δείξουν τις διαθέσεις, τις προθέσεις, αλλά και τις εξελίξεις… Ο Παναθηναϊκός πάντως διατηρεί σε εξαιρετικό επίπεδο τη σχέση του με τον Τσέριν, παρά τα όσα έχουν προηγηθεί με τον ατζέντη του. Κάτι που προσφέρει μία (συγκρατημένη) αισιοδοξία πως θα αποδεχθεί εντέλει την πρόταση που του κατατέθηκε…