You are currently viewing Παναθηναϊκός: Έκλεισε τον Ουναχί

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το deal με τη Μαρσέιγ για τη μεταγραφή του Μαροκινού άσου  Αζεντίν Ουναχί, ως δανεικός

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σχετικά με την απόκτηση του Αζεντίν Ουναχί από τη Μαρσέιγ. Η Γαλλική ομάδα μάλιστα, επισημοποίησε το deal μέσω ανακοίνωσης της για το δανεισμό του Μαροκινού στους πράσινους.

Ο Ουναχί έφθασε αργά το βράδυ της Τρίτης (3/9) στην Αθήνα με ιδιωτική πτήση. Σήμερα (4/9), αναμένεται να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του. Αφού περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πρόκειται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πράσινους, ώστε να προλάβει να δηλωθεί και στην ευρωπαϊκή λίστα. Να σημειώσουμε πως η προθεσμία για αυτήν λήγει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την L’ Equipe, σε ό,τι αφορά τους όρους της συμφωνίας, ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει 500.000 ευρώ ως ενοίκιο στους Μασσαλούς. Την ίδια ώρα, στο συμβόλαιο έχει μπει ρήτρα 11,5 εκατ. ευρώ για το επόμενο καλοκαίρι.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μαροκινός μέσος ανάφερε:

Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό, το θυμάμαι. Ήταν στα προκριματικά του Champions League. Θυμάμαι στο Βελοντρόμ πόσο ζεστοί ήταν οι φίλαθλοι της Μαρσέιγ. Ξέρω και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και θα χαρώ να τους ξαναδώ. Δημιουργούν μια από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στην Αθήνα. Έχω δει αρκετούς αγώνες κι έχω δει πώς οι φίλαθλοι πλαισιώνουν την ομάδα. Είναι ευκαιρία να βρεθώ μαζί τους και να ξαναζήσουμε αυτή την ατμόσφαιρα

Για το στόρι της μεταγραφής του και το αν έχει μιλήσει με τον Αλόνσο

Όπως είπα και πριν, ήταν μια πολύ δύσκολη επιλογή αυτή που έκανα. Μια μέρα πριν μίλησα με τον προπονητή. Είχα ένα πολύ καλό συναίσθημα και με τον τεχνικό διευθυντή και με τον πρόεδρο. Βρέθηκα σε μια δύσκολη κατάσταση και ήθελα να πάω σε μια ομάδα που θα με εμπιστεύεται.

Αυτό είναι το πρότζεκτ που ήθελα να συμμετάσχω. Έχω αυτοπεποίθηση, ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω, μπορώ να δείξω ακριβώς όσα θα ήθελα. Δεν διάλεξα και δεν πήρα μια εύκολη λύση, αλλά αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να έρθω σε μια ομάδα που θα μου δείξει εμπιστοσύνη και θα με πιστεύει

Το βιογραφικό του Αζεντίν Ουναχί

Ο 24χρονος αγωνιζόταν στη Μαρσέιγ από τον Ιανουάριο του 2023 και δεσμεύεται με συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια. Πέρσι είχε μια γεμάτη σεζόν καταγράφοντας 35 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ ενώ είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μαρόκου με την οποία έχει παίξει 24 φορές.

Για να τον κάνει δικό της από την Ανζέ, η Μαρσέιγ έβγαλε από τα ταμεία της 8 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά ο Ουναχί έχει 44 συμμετοχές με την Ολιμπίκ. Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός μέσος, έχει όμως την ευχέρεια να παίξει τόσο ως επιτελικός χαφ όσο και ως αμυντικός μέσος ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και στα πλάγια.