You are currently viewing Super League: Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση, η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, περνώντας από τη Λειβαδιά στην 3η αγωνιστική τοης Super League

Την Κυριακή (1/9) στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Super League, ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε την ΑΕΚ. Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα με μεγάλη ευκολία επιβλήθηκε των γηπεδούχων, με το σαρωτικό 0-3.

Η ΑΕΚ στη Λιβαδειά κουβαλούσε το βάρος της απόλυτης υποχρέωσης για μια νίκη. Ειδικά μετά το στραβοπάτημα της περασμένης εβδομάδας. Παρότι έκανε ένα μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο και κινδύνεψε και πάλι από τα λάθη, στο τέλος έκανε τη δουλειά της

Βασικός υπεύθυνος για το αποτέλεσμα ο Έρικ Λαμέλα, που έκανε ένα εμπνευσμένο ντεμπούτο στην βασική κιτρινόμαυρη ενδεκάδα. Επίσης σημαντικό ήταν και το πρώτο γκολ του Αμπού Κοϊτά με την Ένωση, σ’ ένα πολύ κομβικό σημείο.

Πάντως, παρά το εύρος του σκορ και την πολύ καλή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, στα πρώτα 45 λεπτά η Ένωση ζορίστηκε. Ο πολύ μαχητικός Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και τις δυσκολίες που είχε η ΑΕΚ. Πίεσε αρκετά την Ένωση, η οποία πήγε να κινδυνέψει σοβαρά μάλιστα, μετά από ένα ακόμα σοβαρό και εύκολο λάθος του Στρακόσια. Όμως το γκολ του Κοϊτά με προσωπική ενέργεια. στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ήταν σαν να γύρισε τον… διακόπτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε πατώντας πολύ γερά στο γήπεδο. Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, βρήκε το δεύτερο γκολ στην πρώτη της μόλις τελική στο 2ο μέρος, με τον Νίκλας Ελίανσον. Στη συνέχεια, η κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς στο 82′, κλείδωσε τη νίκη. 

Ο Λαμέλα (που ακόμα και στο κακό πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτός που τα έκανε όλα) αλλά ο Λιούμπιτσιτς έκαναν πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή. Κράτησαν το Λεβαδειακό μέσα στην περιοχή του. Ούτε την μπάλα δεν χρειάστηκε να πιάσει στο δεύτερο ημίχρονο ο Στρακόσια. Αντίθετα η ΑΕΚ έχασε μπόλικες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Γκροφ, Βίχος, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Τσάπρας, Πλέγας (73’ Μεχία), Μπάλτσι, Λαμαράνα (58’ Τσόκαϊ), Πεντρόσο (69’), Γιαννιώτας (58’ Συμελίδης), Όζμπολτ (69’ Ρομό).

ΑΕΚ

Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι (81’ Μάνταλος), Λαμέλα (81’ Φερνάντες) , Κοϊτά (65’ Γκατσίνοβιτς) , Λιούμπιτσιτς( 65’ Περέιρα), Γκαρσία, Ελίασον(74’ Πινέδα)