You are currently viewing Τζόκοβιτς: Η πιο άνετη πρόκριση που έγραψε όμως ιστορία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε ξεκούραστα στον 3ο γύρο των 32 του US Open, καθώς ο Λάσλο Τζέρε αποσύρθηκε στο 3ο σετ

Στους 32 του US Open πέρασε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ήταν ίσως η πιο ξεκούραστη πρόκριση για τον Σέρβο τενίστα. Στο 2ο γύρο του τουρνουά βρέθηκε απέναντι στον συμπατριώτη του Λάσλο Τζέρε. Έχοντας χάσει τα 2 πρώτα σετ, ο Τζέρε αποσύρθηκε. Έτσι, ο Νόλε πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση τουΑμερικανινκού Grand Slam.

Ο Σέρβος τενίστας σέρβιρε με 47% ευστοχία στο 1ο σετ, ενώ πέτυχε τέσσερα breaks σε 10 ευκαιρίες. Τελείωσε το ματς με 18 winners/26 αβίαστα λάθη, 10 εκ των οποίων double faults.

Από την άλλη, ο Τζέρε είχε 30 winners. Παράλληλα, κατάφερε να εκμεταλλευτεί μόλις τη μια από τις οχτώ ευκαιρίες που είχε για break.

Στον 3ο γύρο του US Open, ο Τζόκοβιτς θα βρει απέναντί του τον πρόσφατο πρωταθλητή του Montreal Masters, Αλεξέι Πόπιριν. Ο Πόπιριν  νωρίτερα κέρδισε τον Πέδρο Μαρτίνεζ με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-0).

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα συναντηθούν. Ο Σέρβος έχει ήδη κερδίσει και τα τρία προηγούμενα ματς με τον 25χρονο Αυστραλό. Μάλιστα, δύο από αυτά τη φετινή σεζόν και σε Grand Slam (Μελβούρνη, Λονδίνο).

90 νίκες

Με τη νίκη του επί του Λάσλο Τζέρε, π Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία. Έφτασε τις 90 νίκες στο Us Open. Ταυτόχρονα, έγινε ο πρότος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος με 90+ νίκες σε κάθε ένα από τα 4 Grand Slam.

Συγκεκριμένα μετράει, μέχρι τώρα:

  • 90 νλικες στο Us Open
  • 94 νίκες στο Australian Open
  • 96 νίκες στο Roland Garros
  • 97 νίκες στο Wimbledon