You are currently viewing Χάαλαντ: Ο μάγος των χατ-τρικ

Στη 2η αγωνιστική της Premier League οι πολίτες πέτυχαν σαρωτική νίκη επί της Ίπσουϊτς χάρη σε ένα ακόμη χατ-τρικ του Έρλινγκ Χάαλαντ

Για μια ακόμη φορά ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν απολαυστικός. Στον εντός έδρας αγώνα της Σίτι με την Ίπσουϊτς για τη 2η αγωνιστική της Premier League, ο Νορβηγός φορ έγραψε ένα ακόμη χατ-τρικ. Χάρη σε αυτό, οι πολίτες διέλυσαν τους φιλοξενούμενους με 4-1

Μετά κι από αυτή την τριπλέτα τερμάτων ο Χάαλαντ καταδιώκει τον Τιερί Ανρί, ενώ βάζει πλώρη να ξεπεράσει και τον Σέρχιο Αγουέρο. Τον θρύλο επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Cyborg έφτασε πλέον τα επτά χατ-τρικ στην Premier League. Πλέον, ψάχνει μια ακόμη εμφάνιση αυτού του τύπου για να ισοφαρίσει τον ιστορικό Γάλλο που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Άρσεναλ. Ομοίως, το ρεκόρ των ξένων επιθετικών με τα περισσότερα χατ-τρικ ανήκει στον θρυλικό Αργεντινό επιθετικό, Σέρχιο Αγουέρο (12 χατ-τρικ). Κι αυτός, ήταν στους Πολίτες. Το ίδιο και ο Κουν, που είναι επίσης πρώτος στη γενική λίστα μαζί με Άγγλους παίκτες.

Ο δε ρυθμός του Έρλινγκ Χάαλαντ στην αγγλική κορυφαία κατηγορία είναι  εντυπωσιακός. Ειδικά,  όταν εξετάζουμε τον αριθμό των παιχνιδιών που έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής. Αυτή τη στιγμή, ο Νορβηγός μετράει 68 αγώνες στην Premier League. Ο δε Ανρί είχε φτάσει τα 258, ενώ ο Αγουέρο τα 275 παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως ο Χάαλαντ σημειώνει χατ-τρικ στην Αγγλία, περίπου κάθε 10 αγώνες.

Από την άλλη, ο 24χρονος φορ έχει ήδη 10 χατ-τρικ ως παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό το Σάββατο άφησε πίσω του τα εκατό παιχνίδια με την ομάδα του, συνολικά, οπότε οι οπαδοί του έδωσαν μεγάλη υποστήριξη. Στη συνολική λίστα των χατ-τρικ στην Premier League ισοφάρισε τον Γουέιν Ρούνεϊ. Τώρα μπορεί να σκεφτεί τους Τιερί Ανρί, Χάρι Κέιν και Μάικλ Όουεν.. Όλοι τους με οκτώ.