You are currently viewing Τσιτσιπάς: Ανατροπή και νίκη στην πρώτη με το νέο του προπονητή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πρεμιέρα στο Cincinnati Open με το δεξί, επικρατώντας του Στρουφ, στο πρώτου του παιχνίδι με το νέο του προπονητή

Το πρώτο παιχνίδι με το νέο του προπονητή Δ.Χατζηνικολάου, έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Cincinnati. Κόντρα στον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στρουφ, ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ και πέρασε στους 32 του τουρνουά.

Παρότι βρέθηκε να κυνηγάει στα σετ, ο Στέφανος κατάφερε κι έκανε την ανατροπή (4-6, 6-4, 6-3).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δυο αντιπάλους μουδιασμένους. Αμφότεροι υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, κρατώντας όμως τα σερβίς τους. Ο Στέφανος προηγήθηκε με 3-2 στα μισά του πρώτου σετ. Τα λάθη συνεχίστηκαν. Όμως, τόσο ο Στέφανος όσο και ο Γερμανός δεν άφησαν τον αντίπαλό τους για break. Τελικά ο Στρουφ έκανε το break και πήρε το προβάδισμα με 5-4. Στη συνέχεια έκανε εύκολα το 6-4 και πήρε το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον Γερμανό να κάνει break αρκετά νωρίς και να προηγείται με 2-1, ενώ στα μισά του σετ βρέθηκε μπροστά με 3-1. Ωστόσο ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να ανατρέψει την κατάσταση, κάνοντας το 4-3. Τελικά ο Τσιτσιπάς πήρε το σετ με το ίδιο σκορ, 6-4 και έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 3-0 χωρίς να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στον Στρουφ. Από εκεί και έπειτα ο Έλληνας τενίστας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε το τρίτο σετ με 6-3.

Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε στον πλευρό του τον νέο του προπονητή, Δημήτρη Χατζηνικολάου έπειτα από το διαζύγιο με τον πατέρα του.