You are currently viewing Νίκος Ξηροκώστας: Πέθανε ο εμβληματικός οπαδός της ΑΕΚ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο εμβληματικός οπαδός της ΑΕΚ, Νίκος Ξηροκώστας, σκορπίζοντας τη θλίψη στον κόσμο της Ένωσης

Βαρύ το πένθος για την οικογένεια της ΑΕΚ. Ο πλέον εμβληματικός οπαδός της ομάδας, Νίκος Ξηροκώστας, έφτγε από τη ζωή τη Δευτέρα (12/8). Η είδηση του θανάτου του βύθισε στη θλίψη όλο τον κόσμο της Ένωσης.

Τα τελευταία 29 χρόνια ο Νίκος Ξηροκώστας ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Είχε πέσει θύμα τραγικού ατυχήματος λόγω οργανωτικών παραλήψεων στο γήπεδο της Χαριλάου. Αυτό όμως δεν τον εμπόδιζε να βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του ομάδα. Μάλιστα, πολλές φορές ήταν αυτός που έδινε και τον παλμό στις κερκίδες. Δυστυχώς, επιπλέον σοβαρά προβλήματα υγείας λύγισαν τον άτυχο μαχητή, που δεν άντεξε κι έφυγε από τη ζωή.

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Νίκο Ξηροκώστα με επίσημη ανάρτηση της

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/8 στις 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β’ Κοιμητηρίου Δήμου Αθηναίων. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί για στεφάνια τα χρήματα να δοθούν στην πιστή φίλαθλο της ΑΕΚ, την Μυρτώ. Έτσι, έξω από την εκκλησία θα υπάρχει ειδικό κουτί που θα μαζευτούν τα χρήματα.

Το τραγικό ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1995, όλα έμελλε να αλλάξουν στη ζωή του, φοιτητή τότε, Νίκου Ξηροκώστα. Μαζί με άλλους οπαδούς της ΑΕΚ, είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα της Ένωσης με τον Άρη.

Η αστυνομία τότε είχε στριμώξει περίπου 2500 χιλιάδες κόσμο σε χώρο της εξέδρας που δεν χωρούσε ούτε τους μισούς. Κάπως, έτσι, το κακό δεν άργησε. Ένα κάγκελο υποχώρησε και εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν να πέφτουν πάνω σ’ άλλους. Το βάρος που δέχθηκε τότε πάνω της η σπονδυλική στήλη του Ξηροκώστα ήταν τόσο μεγάλο, που του προκάλεσε μόνιμη και αθεράπευτη ζημιά.

Η ζωή του άλλαξε εκείνη τη στιγμή, αλλά όχι η αγάπη του για την ΑΕΚ. Συνέχισε να δίνει παντού και πάντα το παρών. Συμμετείχε σε εκδρομές, σε όλη την Ευρώπη, για όλα τα αθλήματα.

Επιπλέον προβλήματα υγείας όμως, τον λύγισαν. Πάλεψε σκληρά στη ζωή του και με πολλά. Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί…