You are currently viewing Παρίσι 2024 – Ποδόσφαιρο: Η Ισπανία λύγισε τη Γαλλία και πήρε το χρυσό

Παρίσι 2024 – Ποδόσφαιρο: Οι 7ψυχοι ρόχας λύγισαν τη διοργανώτρια Γαλλία στην παράταση και πήραν το χρυσό στο Ολυμπιακό τουρνουά

Παρίσι 2024 – Ποδόσφαιρο: Την Παρασκευή (9/8) ολοκληρώθηκε το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου με ένα συναρπαστικό τελίκό. Το χρυσό μετάλλιο διεκδίκησαν η διοργανώτρια Γαλλία και η Ισπανία. Τελικά, ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Euro 2024, οι ρόχας κατάφεραν και πήραν και το χρυσό στους 33ους Ολυμπιακούς αγώνες. Λύγισαν τους μπλε στην παράταση και με το τελικό 3-5 κέρδισαν τον τίτλο.

Οι τρικολόρ είχαν προηγηθεί με τον Μιλό στο 11ο λεπτό. Ένα δεκάλεπτο όμως ήταν αρκετό, ώστε η ομάδα του Σάντι Ντένια να πάρει στα χέρια της την κατάσταση.

Αρχικά,  ο Φερμίν Λόπεθ χτύπησε στο 18ο και στο 25ο λεπτό, κάνοντας την ανατροπή. Στη συνέχεια ο Μπαένα έκανε το 1-3 στο 28′ βάζοντας γερά θεμέλια νίκης.

Το ματς όμως επιφύλλασε μεγάλες συγκινήσεις. Αρχικά, η ομάδα του Τιερί Ανρί μείωσει με τον Ακλιούς στο 79′. Στο 90+3′ κέρδισε πένααλτι με τον Καλιμουέντο. Ο Ματετά ευστόχησε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί όμως οι Ισπανοί έδειξαν πως διαθέτουν αστείρευτα ψυχικά αποθέματα. Ο Καμέγιο βρήκε δίχτυα στο 100′ και οι ρόχας ανέκτησαν το προβάδισμά τους. Το… κερασάκι ήρθε από τον ίδιο παίκτη. Ο 23χρονος επιθετικός της Βαγιεκάνο νίκησε τον Ρεστ στο 120’+1′ κλειδώνοντας το χρυσό για την Ισπανία.

ΓΑΛΛΙΑ

Ρεστ, Σιντιγιά (111′ Τσερκί), Μπαντέ, Λουκεμπά, Τρουφέ (91′ Λοκό), Κονέ (106′ Μαγκασά), Μιλό (78′ Ντουέ), Σοτάρ (52′ Ακλιούς), Ολίσε, Ματετά, Λακαζέτ (52′ Καλιμουέντο)

ΙΣΠΑΝΙΑ

Τένας, Μιράντα (98′ Γκουτιέρεθ), Κουμπαρσί, Γκαρθία, Πουμπίλ (73′ Σάντσεθ), Μπαένα (83′ Τουριέντες), Μπάριος, Λόπεθ (73′ Μπερναμπέ), Γκόμεθ, Ορόθ, Ρουίθ (83′ Καμέγιο)