You are currently viewing Παρίσι 2024 – Πόλο Γυναικών: Η Ελλάδα στις 8

Παρίσι 2024 – Πόλο Γυναικών: Η Ελλάδα διέλυσε τη διοργανώτρια Γαλλία και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά

Παρίσι 2024 – Πόλο Γυναικών: Την Κυριακή (4/8) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, η Ελλάδα βρέθηκε απέναντι στη διοργανώτρια Γαλλία. Σαφώς ανώτερες των αντιπάλων τους, οι Ελληνίδες κατάφεραν μια σαρωτική νίκη με 4-11. Έτσι, σφράγισαν το εισητήριο για τια προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά. Εκεί τις περιμένει η Αυστραλία.

Η πορεία της Εθνικής μας πόλο γυναικών στους 33ους Ολυμπιακούς αγώνες δεν ξεκίνησε καλά. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου κάνανε τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του 2ου ομίλου. Έχασαν από Ισπανία, ΗΠΑ και Ιταλία. Παρόλα αυτά, στην 4η και τελευταία αγωνιστική τους υποχρέωση, έδειξαν χαρακτήρα και έμειναν ζωντανες.

Στο παιχνίδι με τη Γαλλία, που είχε μυρωδιά τελικού, η Ελλάδα ήταν σκληρή, δυνατή κι αποφασιστική. Ωστόσο, στα πρώτα 2 8λεπτα, είχε ένα φανερό άγχος. Από το 3ο και πέρα όμως, πάτησε γκάζι κι έκανε τη διαφορά.

Με όπλο της την εξαιρετική άμυνα, κατάφερε στα 2 τελευταία 8λεπτα, να κάνει ένα επιμέρους 8-1. Στο τελευταίο μάλιστα, δε δέχθηκε κανένα γκολ. Έτσι, δίκαι πήρε τη νίκη στον αγώνα. Η νίκη αυτή την έφερε στην 4η θέση του ομίλου. Μια θέση που οδηγεί στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο προημιτελικός της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών με αντίπαλο την Αυστραλία θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Αυγούστου.