You are currently viewing Παρίσι 2024 – κωπηλασία: Δυο χάλκινα ακόμα για την Ελλάδα

Παρίσι 2024 – κωπηλασία: Δυο ακόμα χάλκινα μετάλλια χάρισαν στην Ελλάδα τα ζευγάρια των Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή και Κοντού/Φίτσιου

Παρίσι 2024 – κωπηλασία: Στους τελικούς στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών διακρίθηκε η Ελλάδα. Τόσο στις γυναίκες, με το δίδυμο των Μιρέλα Κοντού/Ζωή Φίτσιου, όσο και στον ανδρών με τους Απόστολο Παπακωνσταντίνου/Πέτρο Γκαϊδατζή. Και τα δυο ζευγάρια τερμάτισαν στην 3η θέση, κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έκαναν μια τρομερή κούρσα. Προπορεύονταν στο πρώτο μισό. Στη συνέχεια, η βάρκα της Ιρλανδίας άρχισε να αποκτά απόσταση και να σιγουρεύει το χρυσό μετάλλιο.

Το ελληνικό πλήρωμα έδωσε μεγάλη μάχη για το ασημένιο μετάλλιο με την Ιταλία. Ωστόσο, οι Στέφανο Όπο και Γκάμπριελ Σοάρες έκαναν καλύτερο finish κι ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το μετάλλιο των Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή διατηρεί την παράδοση που έχει η ελληνική κωπηλασία. Αυτό ήταν το πέμπτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά την Αθήνα το 2004.

Το δίδυμο των Μιλένα Κοντού/Ζωή Φίτσιου ήταν μέσα στο γκρουπ των μεταλλίων από το ξεκίνημα της κούρσας. Από την αρχή της κούρσας όμως, το μεγάλο φαβορί η Μεγάλη Βρετανία είχε αρχίσει να αποκτά μεγάλη απόσταση. Η ελληνική βάρκα έπεσε στην τέταρτη θέση στα μισά του τελικού.

Ωστόσο, οι Ελληνίδες τα έδωσαν όλα και με εκπληκτικό finish πήραν το χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας στην τέταρτη θέση τη βάρκα της Νέας Ζηλανδίας. Η Ρουμανία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Το μετάλλιο των Κοντού και Φίτσιου διατηρεί την παράδοση που έχει η ελληνική κωπηλασία. Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά την Αθήνα το 2004.