You are currently viewing Europa League: Θριαμβευτική πρόκριση του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τη Μπότεφ στον επαναληπτικό της Βουλγαρίας, παίρνοντας την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Την Πέμπτη (1/8) ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Βουλγαρία για τη ρεβάνς με τη Μπότεφ Πλαβντιβ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Το παιχνίδι αυτό έδειξε πως το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού θα είναι μεγάλο και συναρπαστικό. Οι πράσινοι πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εμφάνιση και διέλυσαν τους γηπεδούχους, με το σαρωτικό 0-4.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι έχοντας ένα ισχνό προβάδισμα από τον πρώτο αγώνα στο ΟΑΚΑ (2-1). Στο πρώτο μέρος εμφανίστηκε εντελώς αποτελεσματικός. Μάλιστα άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτο της αναμέτρησης στη Φιλιππούπολη. Σκόρερ ο Γεμερέγιεφ, μετά από υπέροχη πάσα πάρε-βάλε του Τζούρισιτς.

Στη συνέχεια οι Βούλγαροι πίεσαν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Είχαν μια καλή΄ευκαιρία για ισοφάριση στο 27′ με τον  Μίνκοφ, που όμως βρήκε δοκάρι.

Έξι λεπτά αργότερα, οι πράσινοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με ένα δυνατό, εκτός περιοχής σουτ του Τζούρισιτς. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου μέρους, ο Τζούρισιτς σε κενή εστία, μετά από πάσα του Μαντσίνι έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των πράσινων.

5 λεπτά από την έναρξη του 2ου μέρους, ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε. Ο Κώτσιρας έδωσε στον Γερεμέγεφ κι αυτός με ωραίο σκαφτό πλασέ έκανε το 4-0.

Έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε πανάξια την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Εκει θα συναντήσει, με φόντο τα playoffs, τον ισχυρό Άγιαξ.

ΜΠΟΤΕΦ ΠΛΑΒΝΤΙΒ

Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46′ Ακέρε), Μπαλογιάννης (59′ Γιορντάνοφ (64′ Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Μίνκοφ, Ποπόφ (46′[ Κόροσετς), Ενουατσούκου, Ούτζα (44′ Σέκουλιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46′ Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73′ Ζέκα), Μαντσίνι (62′ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73′ Λημνιός), Γερεμέγεφ (79′ Σπόραρ)