You are currently viewing Champions League: Θριαμβευτική πρόκριση του ΠΑΟΚ στη Βοσνία

Ο ΠΑΟΚ άλωσε τη Μπόρατς στη Βοσνία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στον 3ο προκριματικό  γύρο του Champions League

Την Τετάρτη (31/7)  η Μπόρατς Μπάνια Λούκα υποδέχθηκε στη Βοσνία τον ΠΑΟΚ για τη ρεβάνς του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους. Υπερασπίστηκαν το 3-2 της Τούμπας, κι επιπλέον επικράτησαν με 0-1 της Μπάνια Λούκα στη Βοσνία.

Ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Μάλιστα, από αρκετά νωρίς έκανε τα πράγματα ευκολότερα για αυτόν, ξορκίζοντας κάθε άγχος με το γκολ του Τόμας Μουργκ, στο 25ο λεπτό. Τη φάση ξεκίνησε ο Τάισον, που βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Οζντόεφ στην περιοχή. Εκείνος γύρισε προς τα πίσω και βρήκε τον Μούργκ που ακολουθούσε. Αυτός τότε πλάσαρε, πριν να ανατραπεί από τον αντίπαλό του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμα που είχε. Αντίθετα, η Μπόρατς δε μπόρεσε να βρει μία αντίδραση που θα την ξαναέβαζε στο …κόλπο. Έτσι το παιχνίδι τελείωσε υπέρ του Δικεφάλου.

Πλέον, με αυτή την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε παρουσία σε League Stage οποιασδήποτε διοργάνωσης. Ακόμη και αν έχει μονάχα αποκλεισμούς από εδώ και πέρα. Φυσικά, το όνειρο παραμένει να είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Επόμενος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η σουδική Μάλμε που έβγαλε εκτός την Κλακσβικ. Η πρώτη αναμέτρηση με την Μάλμε είναι στις 6 Αυγούστου στη Σουηδία, ενώ η ρεβάνς στην Τούμπα θα πραγματοποιηθεί στις 13 του ίδιου μήνα

ΜΠΟΡΑΤΣ

Σισόφσκι, Κβρζιτς (68′ Τσάβιτς), Μέιγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Γκράχοβατς, Σκόρουπ (57′ Χρέλια), Κουλάσιν, Σάβιτς (57′ Βράνιες), Βούκοβιτς, Λούκιτς (79′ Μάρτσετιτς)

ΠΑΟΚ

Κοτάρσκι, Ότο, Τροστ-Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (81′ Βιεϊρίνια), Ντεσπόντοβ (62′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (72′ Καμαρά), Τάισον (61′ Κωνσταντέλιας), Τόμας (72′ Σαμάτα)