You are currently viewing Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάρεμτσουκ

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του Ουκρανού Ρόμαν Γιάρεμτσουκ από τη Μπριζ, για τα επόμενα 4 χρόνια

Μια ακόμη σπαυδαία προσθήκη στο ρόστερ του ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι.  Το πρωί της Τρίτης (30/7) ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ από τη Μπριζ.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ είχε φτάσει σε συμφωνία με τους Βέλγους. Για τον Ουκρανό ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και η Τραμπζονσπορ. Η προσφορά όμως του Ολυμπιακού ήταν σαφώς πιο δελεαστική. Συγκεκριμένα για να ντύσουν στα ερυθρόλευκα τον Γιάρεμτσουκ, οι Πειραιώτες έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό προσθέσαν κι άλλο ένα μπόνους επίτευξης στόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολαβές του Ουκρανού φορ δε, θα ξεπεράσουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Κάπως έτσι, ο Γιάρεμτσουκ έφτασε στην Αθήνα τη Δευτέρα (29/7). Αφού πέρασε τα ιατρικά, προχώρησε στην υπογραφή του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό. Τώρα μένει να ενσωματωθεί στην ομάδα, ώστε να πλαισιώσει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Βιογραφικό

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ αγωνίστηκε στη Μπριζ από τον Αύγουστο του 2022. Οι Βέλγοι τον απέκτησαν από την Μπενφίκα αντί 18,5 εκατ. ευρώ. Το Σεπτέμβριο του 2023 παραχωρήθηκε δανεικός στη Βαλένθια. Εκεί αγωνίστηκε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Γιάρεμτσουκ αγωνίστηκε ως δανεικός στη La Liga με τη Βαλένθια. Επίσης έπαιξε και στα προκριματικά του Conference League με την Κλαμπ Μπριζ. Έχοντας συνολικά 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε 8 γκολ. Επίσης, σκόραρε κόντρα και στην Σλοβακία στο πρόσφατο Euro στη Γερμανία.

Ο 28χρονος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντιναμό Κιέβου. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο του 2017. Λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο του ίδιου έτους, πήρε την πρώτη του μεταγραφή, μετακομίζοντας στο Βέλγιο για λογαριασμό της Γάνδης, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 2 εκατ. ευρώ.