You are currently viewing Παρίσι 2024: Το πανόραμα της 3ης μέρας για την Ελληνική αποστολή

Παρίσι 2024: Οι ευστοχίες αλλά και οι αστοχίες των αθλητών της Ελληνικής αποστολής στην 3η μερα των 33ων Ολυμπιακών αγώνων

Παρίσι 2024: Την 3η ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων η Ελληνική αποστολη είχε άξια εκπροσώπηση. Συμμετείχε με 7 αθλητές σε 4 αγωνίσματα. Οι 4 από αυτούς κατάφεραν να προκριθούν, ένας τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ 2 εξ αυτών αποκλείστηκαν. Ακόμα όμως και οι αστοχίες των αθλητών μας, ήταν άξιες χειροκροτήματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Απόστολου Χρήστου, στο τελικό των 100μ ύπτιο. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, που προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων, κατέλαβε την 4η θέση χάνοντας το μετάλλιο για μόλις 2 εκατοστά. Συγκεκριμένα, τερμάτισε με χρόνο 52.41 δευτερόλεπτα την ώρα που ο Ράιαν Μέρφι (χάλκινο μετάλλιο) τερμάτισε σε 52.39 δευτερόλεπτα. Να σημειώσουμε πως η 4η θέση του Χρήστου είναι η υψηλότερη διάκριση Έλληνα κολυμβητή σε Ολυμπιακό τελικό.

Άτυχη στάθηκε και η Ελληνίδα αθλήτρια της σπάθης. Δώρα Γκουντούρα. Έκανε μια τρομερή προσπάθεια κι έφυτασε μέχρι τους 8. Εκεί όμως, παρότι προηγήθηκε 8-7, υποκλίθηκε στο φινάλε στην εμπειρία της Γαλλίδας αντιπάλου της. Όμως, υπήρξαν και κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του διαιτητή που …βοήθησαν ώστε να κριθεί τελικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα στο 14-13 υπέρ της Μπρουνέ, δύο πόντοι που φάνηκε να είναι υπέρ της Ελληνίδας αθλήτριας επαναλήφθηκαν.

Να σημειώσουμε πως η Μπρουνέ στη συνέχεια έφτασε στον τελικό, όπου κέρδισε το χρυσό.

Όσον αφορά το κορυφαίο δίδυμο του ελληνικού τένις, τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζουν την πορεία τους στο μονό ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των 16.

Ωστόσο, έχασαν την ευκαιρία διάκρισης μέσω του μεικτού διπλού.

Αναλυτικά όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την 3η ημέρα

Ξιφασκία
  • προημιτελικά σπάθης γυναικών – Δώρα Γκουντούρα (αποκλείστηκε από τα ημιτελικά)
Κωπηλασία
  • ρεπεσάζ διπλού σκιφ ανδρών – Αντώνης Παπακωνσταντίνου/Πέτρος Γκαϊδάτζης (προκρίθηκαν στα ημιτελικά)
Κολύμβηση
  • τελικός 100μ ύπτιο ανδρών – Απόστολος Χρήστου (τερμάτισε στην 4η θέση)
  • προκριματικά 800μ ελεύθερο ανδρών – Δημήτρης Μάρκος (αποκλείστηκε από τον τελικό)
Τένις
  • 2ος γύρος μονού γυναικών – Μαρία Σάκκαρη (προκρίθηκε στη φάση των 16)
  • 2ος γύρος μονό ανδρών – Στέφανος Τσιτσιπάς (προκρίθηκε στη φάση των 16)
  • 1ος γύρος μεικτό διπλό – Μαρία Σάκκαρη/Στέφανος Τσιτσιπάς (αποκλείστηκαν από τον 2ο γύρο)