You are currently viewing Φερστάπεν: Να παμε να γαμ@@@@ όλοι!!!

Φανερά εκνευρισμένος μετά την ήττα του στο GP Ουγγαρίας, ξέσπασε ο Μαξ Φερστάπεν εναντίον της Red Bull Racing Team για τη στρατιγική της

Την Κυριακή (21/7) ολοκληρώθηκε το GP Ουγγαρίας, όπου ο Όσκαρ Πιάστρι πήρε την παρθενική του νίκη στη F1. Μεγάλος χαμένος του αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν. Τερμάτισε τελικά 5ος πίσω από τις δύο McLaren, τον Χάμιλτον και τον Λεκλέρ.

Ο Ολλανδός πιλότος δεν ήταν καθόλου χαλαρός στην πίστα του Ουγγρικού Grand Prix. Προσπάθησε αρκετές φορές να προσπεράσει τον Χάμιλτον, κηνυγώντας την 3η θέση, χωρίς επιτυχία. Σε μια από τις προσπάθειες αυτές υπήρξε επαφή ανάμεσα στα δύο μονοθέσια, που έστειλε τη Red Bull στον αέρα και εκτός πίστας. Ευτυχώς δεν είχε μεγάλη ζημιά και έτσι ο Ολλανδός κατάφερε να επιστρέψει στον αγώνα.

Σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο μετά το GP Ουγγαρίας, ο Φερστάπεν ξέσπασε για τη στρατηγική που πρότεινε η ομάδα του. Συγκεκριμένα στην ερώτηση: Τι λέτε στους κριτές σας για την αντίδρασή τους μετά την λήξη του αγώνα, ο Ολλανδός απάντησε: Να πάνε να γ@@@ όλοι!

Ο πρωταθλητής, ο οποίος οδηγεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 76 πόντους έναντι του Νόρις, αμφισβήτησε τις αποφάσεις της ομάδας του. Στις δηλώσεις του ανέφερε:

Είναι δύσκολο. Δεν είχαμε τον ρυθμό να παλέψουμε με τη McLaren, αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε τουλάχιστον τρίτοι. Οι μακροχρόνιες στρατηγικές με βάζουν σε λάθος μονοπάτια. Θα έπρεπε να παλεύω και να προσπερνώ κόσμο. Όμως αυτό δεν πέτυχε, γιατί κάνει πολύ ζέστη. Έτσι, μόλις προσπεράσεις κάποιον, τα λάστιχα ζεσταίνονται και όλο το πλεονέκτημα που είχες στα ελαστικά εξαφανίζεται.

Για διαμάχη στο ραδιόφωνο με τον μηχανικό του Τζιαμπιέρο Λαμπιάζε δήλωσε:

Έχουμε μιλήσει έτσι μεταξύ μας και στο παρελθόν. Δε συμφωνώ ότι ήταν χειρότερα από προηγούμενες φορές. Στεναχωρήθηκα με το αποτέλεσμα σήμερα. Ίσως η ομάδα να μην κατάλαβε εκείνη τη στιγμή ότι είχε κάνει λάθος, ίσως και εγώ να ήμουν λίγο ποιο αυστηρός. Όμως στο αυτοκίνητο έχεις άλλα συναισθήματα.