You are currently viewing Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκτός Ολυμπιακού χωριού ο αθλητής που βίασε 12χρονη

Στην Ολυμπιάδα 2024 την Ολλανδία θα εκπροσωπίσει στο μπιτς βόλεϊ αθλητής που καταδικάστηκε για το βιασμό 12χρονης

Ο Στίβεν φαν ντε Βέλντε είναι παίκτης του μπιτς βόλεϊ. Επίσης, είναι γνωστός παιδόφιλος, καθώς έχει καταδικασθεί για τον βιασμό 12χρονης. Ο αθλητής αυτός θα συμμετάσχει κανονικά στην Ολυμπιάδα 2024, εκπροσωπώντας την Ολλανδία. Ωστόσο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αρμόδιες αρχές, ο 30χρονος δεν θα διαμείνει στο Ολυμπιακό χωριό για λόγους ασφαλείας.

Το 2014, ο 19χρονος τότε αθλητής είχε πραγματοποιήσει μια γνωριμία με ένα 12χρονο κορίτσι από την Βρετανία. Μάλιστα, είχε ταξιδέψει εκεί από την Ολλανδία, ώστε να βρεθούν από κοντά. Η μοιραία συνάντηση έγινε στο Μίλτον Κέινς. Η 12χρονη ήταν μόνη, καθώς η μητέρα της έλειπε από το σπίτι. Ο Φαν ντε Φέλντε την πότισε με αλκοόλ. Στη συνέχεια τη βίασε αρκετές φορές, στο δωμάτιό της και σε μια κοντινή ερημιά. Μετά από αυτό, ο γιγαντόσωμος αθλητής επέστρεψε ατάραχος στην πατρίδα του. Όμως πίσω στην Αγγλία, η οικογένεια της 12χρονης τον κατήγγειλε στην αστυνομία.

Δύο χρόνια αργότερα ο αθλητής ομολόγησε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη. Για αυτή του την πράξη καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών. Ο Φαν ντε Βέλντε εξέτισε ένα μέρος της ποινής του στην Αγγλία. Στη συνέχεια μετέβη στην Ολλανδία που τελικά αποφυλακίστηκε μετά από προσαρμογή της ποινής βάσει του δικαίου της χώρας του.

Μετά την αποφυλάκισή του παντρεύτηκε την Κιμ Μπέρενς, η οποία είναι επίσης αθλήτρια του μπιτς βόλεϊ. Μαζί έχουν αποκτήσει ένα παιδί.

Η συμμετοχή του Φαν ντε Φέλντε στους Ολυμπιακούς σήκωσε πλήθος αντιδράσεων. Στον αντίποδα, η Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος επικαλούνται τον κανονισμό που δεν προβλέπει σχετική απαγόρευση.

Το δίδυμο που συγκροτούν ο Φαν ντε Φέλντε και ο Μάθιου Ιμερς συγκαταλέγεται στα δώδεκα καλύτερα του κόσμου. Η Ολλανδία ελπίζει στην κατάκτηση μεταλλίου από το ζευγάρι αυτό. Όπως αναφέρει η Ολυμπιακή Επιτροπή:

Το θέμα είναι ευαίσθητο και οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις των Ολλανδών