You are currently viewing Μπαρτσελόνα: Αρνήθηκε απίστευτη προσφορα για τον Γιαμάλ

Στη Μπαρτσελόνα δώθηκε η ευκαιρία να γράψει ιστορία με την πώληση του Λαμίν Γιαμάλ, όμως ο Λαπόρτα ήταν αρνητικά κάθετος

Ο Λαμίν Γιαμάλ έκλεψε καρδιές με τις εμφανίσεις τοτ στο Euro 2024. Για τα …πόδια του 16χρονου άσου της Μπαρτσελόνα, πρόκειται να γίνουν ιστορικές μάχες στα μεταγραφικά παζάρια. Ήδη η πρώτη προσφορά ..μαμούθ έπεσε στο τραπέζι, από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Παριζιάνοι μετά το αντίο του Κιλικάν Εμπαπέ, έχουν βγει στην αγορά ψάχνοντας τον αντικαταστάτη του. Πρώτος στόχος τους ο πιτσιρικάς των μπλαουγκράνα. Ωστόσο, ο σύλλογος είναι ξεκάθαρος, όσο αφορα το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αρνείται να τον αφήσει, όποια κι αν είναι η προσφορά.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Λαπόρτα, η Παρί έκανε την πρώτη της προσφορά  για το παιδί θαύμα. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Barça One, αποκάλυψε ότι είχε ήδη απορρίψει μια προσφορά για τον Λαμίν Γιαμάλ ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σύλλογος που είχε στείλει αυτή την ιλιγγιώδη προσφορά ήταν, φυσικά, η Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ίδια ομάδα, τώρα φαίνεται διατεθειμένη να αυξήσει την τιμή της κατά 50 εκατομμύρια ευρώ και να φτάσει τα 250 εκατομμύρια. Στο Παρίσι βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού τον επόμενο ηγέτη της ομάδας τους.

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Παρί Σεν Ζερμέν εξακολουθεί να κατέχει το ιστορικό ρεκόρ μεταγραφής με τον Βραζιλιάνο Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα. Είχε πληρώσει τότε τη ρήτρα λύσης συμβολαίου, που υπολογίζεται στα 222 εκατομμύρια ευρώ. Επτά χρόνια αργότερα, πρόκειται να σπάσει αυτό το ρεκόρ με τον Λαμίν. Όμως το πάνω χέρι στην υπόθεση έχει η Μπαρτσελόνα.

Αρχικά, ο εξτρέμ έχει ρήτρα λύσης 1.000 εκατομμυρίων ευρώ μετά την τελευταία ανανέωση συμβολαίου που υπέγραψε τον Οκτώβριο. Αυτό, τον δεσμεύει αρχικά μέχρι το 2026. Σημειώνουμε πως ως ανήλικος, δεν μπορούσε να υπογράψει για περισσότερες από τρεις σεζόν. Μένει να δούμε την κατάληξη αυτού του φλερτ. Άραγε, θα μπορέσει να σπάσει ο νεαρός το ρεκόρ προηγούμενης υψηλότερης μεταγραφής;