You are currently viewing Μονακό: Παπαγιάννης – Καλάθης ξανά μαζί

Η Μονακό ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Παπαγιάννη, που για μια ακόμη φορά θα συνυπάρξει στο παρκέ με τον Νικ Καλάθη

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι και επίσημα κάτοικος Πριγκιπάτου. Για μια ακόμη φορά στην καριέρα του θα συμπορευτεί με τον φίλο και συμπαίκτη του, Νικ Καλάθη, που υπέγραψε νωρίτερα στην off season με τη Μονακό.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα χαρούμε αυτό το ντουέτο μαζί στο παρκέ.

Όλα ξεκίνησαν στον Παναθηναϊκό το 2015. Ήταν η πρώτη θητεία του Γιώργου Παπαγιάννη και η δεύτερη του Νικ Καλάθη, που είχε μόλις επιστρέψει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τους Μέμφις Γκρίζλις. Έναν χρόνο μετά ο Big Papa είπε κι εκείνος να δοκιμάσει με την σειρά του την τύχη του στο NBA. Όντως, πέρασε τον Ατλαντικό κι αγωνίστηκε στους Σακραμέντο Κινγκς και στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Παρόλα αυτά, η πόρτα του Παναθηναϊκού είχε μείνει ανοιχτή για αυτόν. Έτσι ο υψηλόσωμος σέντερ επέστρεψε στην Αθήνα το 2018 για να φορέσει τα πράσινα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Εκεί συνάντησε τον συμπαίκτη του, Νικ Καλάθη. Μαζί κατέκτησαν δύο φορές το πρωτάθλημα (2019 και 2020) και τρεις φορές το Κύπελλο (2015, 2016, 2019).

Έκτοτε ο Έλληνας πόιντ γκαρντ συνέχισε την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα. Αυτό μέχρι την περσινή σεζόν. Τότε, βρέθηκε ξανά να φορά την ίδια φανέλα με τον Παπαγιάννη,  για τις ανάγκες της Φενέρμπαχτσε.

Επιπλέον, οι δύο παίκτες και συνοδοιπόροι διακρίνονται και στην Εθνική ομάδα. Μάλισα. ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της γαλανόλευκης στην πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού μετά από 16 χρόνια (Πεκίνο, 2008).