You are currently viewing GP Βρετανίας: Θρίαμβος του Χάμιλτον μετά από 2,5 χρόνια

Στο GP Βρετανίας στο Σίλβερστοουν, ο Λιουις Χάμιλτον επέστρεψε θριαμβευτικά στις νίκες μετά από δυόμιση χρόνια

Την Κυριακή (7/7) στο Σίλβερστοουν ο Λίουις Χάμιλτον έζησε μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του. Ο Βρετανός πιλότος επέστρεψε θριαμβευτής στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών στο GP Βρετανίας. Είναι η 9η φορά που ο Χάμιλτον κατακτά το Σίλβερστοουν, αλλά η πρώτη μεγάλη του νίκη μετά από 2,5 χρόνια.

Ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της Formula 1 των τελευταίων ετών. Η επιιστροφή του Χάμιλτον στις νίκες μετά από το GP Σαουδικής Αραβίας 2021.  Επιπλέον, ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη της Mercedes μέσα σε μία εβδομάδα. Όλα αυτά στο 12ο φετινό αγώνα της Formula 1, στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Ο Χάμιλτον επιστράτευσε όλη την εμπειρία του για να κερδίσει έναν στρατηγικό γρίφο 52 γύρων. Η έλευση και παύση της βροχής -και μάλιστα δύο φορές- έκανε εντελώς απρόβλεπτες τις συνθήκες και ιδιαίτερα κρίσιμο το χρονισμό της επιλογής των σωστών ελαστικών.

Σε διάφορα σημεία του αγώνα, ταχύτερες φάνηκαν οι Mercedes. Οι McLaren των Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι, έκλεψαν την προσοχή σε κάποια άλλα σημεια. Στο τελευταίο δε stint, ήταν η ώρα της Red Bull του Μαξ Φερστάπεν. Όμως, παρά την πίεση του Ολλανδού στους τελευταίους 12 γύρους, ο Λιούις έλεγξε άρτια το ρυθμό του και την προστασία της μαλακής του γόμας. Έτσι, έφτασε σε μια μνημειώδη νίκη για την καριέρα του.

Τον ακολούθησε ο Φερστάπεν, που μέχρι το δεύτερο πιτ-στοπ δεν πίστευε ότι θα έφευγε από το Σίλβερστοουν με ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Τρίτος ο Λάντο Νόρις – που αναμφίβολα στερήθηκε περισσότερων ευκαιριών για τη νίκη από τις στρατηγικές επιλογές της McLaren.

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Όσκαρ Πιάστρι, Κάρλος Σάινθ και Νίκο Χούλκενμπεργκ, εμπρός από τις δύο Aston Martin των Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο. Ο δε κάτοχος της πολ ποζίσιον, Τζορτζ Ράσελ, εγκατέλειψε με πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα της έτερης Mercedes W15.