You are currently viewing Diamond League: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος μετά από 37 χρόνια

Η Μάχουτσικ στη Diamond League στο Παρίσι, με τρομερό άλμα στα 2,10μ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε από το 1987

Την Κυριακή (7/7) στη Diamond League που διεξάγεται στο Παρίσι αυτές τις μέρες, η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έγραψε ιστορία στο ύψος γυναικών. Η Ουκρανή άλτρια πραγματοποίησε ένα απίστευτο άλμα στα 2,10μ. Με τοάλμα της αυτό έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ 37 χρόνων.

Ο αγώνας στο ύψος γυναικών μαγνήτισε από πολύ νωρίς τα βλέμματα όλων. Η εμφάνιση της Ουκρανής πρωταθλήτριας ύψους, στο σύνολο της ήταν μαγική. Αρχικά, έκανε ένα άλμα στα 2,07μ. Αυτό από μόνο του ήταν εξαιρετικό ως απόδοση. Είναι μόλις η τρίτη γιναίκα στην ιστορία που πέταξε σε αυτό το ύψος.

Όμως  φαίνεται πως για τη Μάχουτσικ δεν ήταν αρκετό. Άλλωστε, ήταν εμφανέστατο πως βρισκόταν σε πάρα πολύ καλή μέρα. Έτσι, αποφάσισε να τολμήσει ένα άλμα στα 2,10μ. Με την πρώτη της κιόλας προσπάθεια η Μάχουτσικ τα κατάφερε.

Περνώντας τα 2,10μ βελτίωσε το Παγκίσμιο ρεκόρ κατά 1 εκατοστό. Το …στοιχειωμένο ρεκόρ των 2,09μ είχε πετύχει στις 30 Αυγούστου 1987, στο Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης, η Στέφκα Κονσταντίνοβα. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν και πάλι δική της με 2.08μ και την είχε σημειώσει το 1986 στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Έκτοτε, καμία από τις σύγχρονες άλτριες του ύψους δεν μπόρεσαν να την ξεπεράσουν. Οι Μπλάνκα Βλάσιτς το 2009 με άλμα 2.08μ στον ανοιχτό και η Καΐσα Μπέργκβιστ στον κλειστό επίσης με 2.08μ ήταν οι μόνες που πλησίασαν αυτό το απίθανο ρεκόρ, μέχρι να το σπάσει η Μάχουτσικ.