You are currently viewing Euro 2024: Η Ολλανδία έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση

Η Ολλανδία αν και δυσκολεύτηκε, πήρε τη νίκη από την Τουρκία με ανατροπή και μαζί το εισητήριο για το Final 4 του Euro 2024

Το βράδυ του Σαββάτου (6/7), Ολλανδία και Τουρκία πάλεψαν στο Βερολίνο για το τελευταίο εισητήριο για τα ημιτελικά του Euro 2024. Η Τουρκία πίστεψε πως μπορούσε να κάνει την έκπληξη. Οι οράνιε όμως γύρισαν το παιχνίδι και πήραν τη νίκη στο τέλος, με 2-1. Έτσι, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν έκλεισε θέση στο κλαμπ των Final 4.

Στο πρώτο μέρος οι Τούρκοι κατάφεραν να μπλοκάρουν την Ολλανδία. Εκμεταλλευόμενοι αυτό, μπόρεσαν να προηγηθούν με μια υπέροχη κεφαλιά του Ακαϊντιν στο 35′.

Στο 2ο μέρος, οι Ολανδοί μπήαν αποφασισμένοι. Ανέβασαν το ρυθμό και κυριάρχισαν στο γήπεδο. Χρειάστηκαν μόλις 6 λεπτά  ώστε να φέρουν …τούμπα το παιχνίδι.

Αρχικά στο 70′, η Ολλανδία πλήρωσε τουε Τούρκους με το ίδιιο νόμισα. Μετά από κόρνερ,  ο Ντε Φράι με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 76′, ο Μουλντούρ λύγισε υπό την πίεση του Χάκπο κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.

Η Τουρκία παρόλα αυτά δεν παραιτήθηκε. Πίστεψε στο όνειρο και συνέχισε να προσπαθεί να σκοράρει. Οι Ολλανδοί όμως άντεξαν στην πίεση. Έτσι, το 2-1 υπέρ τους έμεινε έως το φινάλε.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73′ φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (67′ Ζίρκζι), Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν (46′ Βέχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (57′ Φριμπόνγκ)

ΤΟΥΡΚΙΑ

Γκινόκ, Μούλντουρ (82′ Τσελίκ), Ακαϊντίν (82′ Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζτσαν (77′ Γιοκούσλου), Αϊχάν (89′ Κιλικτσόι, Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77′ Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ