You are currently viewing Τζέριαν Γκραντ: Κορυφαίος αμυντικός της Basket League 2023-24

Ο Τζέριαν Γκραντ αναδείχθηκε από τη ΕΣΑΚΕ ως ο καλύτερος αμυντικός της Basket League τη σεζόν 2023-2024

Η ΕΣΑΚΕ ανακύρηξε τον Τζέριαν Γκραντ του Παναθηναϊκού, ως τον καλύετρο αμυντικό της Basket League για τη σεζόν που πέρασε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, ο Αμερικανός είχε τις καλύτερες επιδόσεις στα αμυντικά του καθήκοντα. Την τιμητική διάκριση αυτή, στην προηγούμενη σεζόν, είχε κατακτήσει ο Τόμας Ουόκαπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΚΕ

Ο Τζέριαν Γκραντ, ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ, ήταν βασικός συντελεστής των επιτυχιών του Παναθηναϊκού AKTOR την τελευταία σεζόν. Μάλιστα, με ουσιαστική παρουσία του. Ως επιβράβευση των προσπαθειών του ήρθε η ανάδειξη του σε Καλύτερο Αμυντικό για την Stoiximan Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2023-24!

Διαδέχεται τον Τόμας Γουόκαπ του Ολυμπιακού, που είχε αναδειχθεί τις δύο προηγούμενες σεζόν Καλύτερος Αμυντικός.

Ο γκαρντ των Πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας ήταν πρώτος σε όλες τις ψηφοφορίες των Stoiximan Basket League Awards με δεύτερο σε όλες τον Γουόκαπ.

Στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ΚΑΕ της Stoiximan Basket League ο Γκραντ συγκέντρωσε το 45,45% (10 ψήφοι). Ο δε διεθνής γκαρντ των ερυθρόλευκων το 22,72% (5). Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο 32χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού AKTOR ψηφίστηκε από το 55,81% (24 ψήφοι) και ο Γουόκαπ από το 27,9% (12).