You are currently viewing Euro 2024: Η Ισπανία στους 16, η Αλβανία ..σπίτι της

Κάνοντας το άψογο 3/3 στη φάση των ομίλων η Ισπανία πέρασε στους 16 του Euro 2024, βγάζοντας την Αλβανία εκτός διοργάνωσης

Το βράδυ της Δευτέρας (24/6) στο Ντίσελντορφ, η Αλβανία αντιμετώπισε την Ισπανία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2024. Οι Ισπανοί με χαρακτηριστική ευκολία επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους, με 0-1. Κάνοντας το απόλυτο 3/3 οι Ίβηρες πέρασαν στους 16 της διοργάνωσης. Από την άλλη, για τους κουκεζίντσε το όνειρο σταμάτησε στους ομίλους. Όμως, αποχωρούν από το Euro 2024 με το κεφάλι ψηλά.

Η Αλβανία ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη. Έτσι μπήκε στο παιχνίδ δυναμικά, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Ωστόσο, η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε είχε την ποιότητα να ισορροπήσει άμεσα το ματς. Πήρε τελικά τον έλεγχο, φτάνοντας στο προβάδισμα πριν το τέταρτο στο ματς. Ο Φεράν Τόρες υποδέχθηκε την ασίστ του Ντάνι Όλμο. Από διαγώνια θέση πλάσαρε για το 0-1 της ομάδας του, με τη βοήθεια του δοκαριού.

Η φάση εξετάστηκε και για οφσάιντ, όμως ο σκόρερ ήταν σε καλή θέση. Μετά το τέρμα, ο ρυθμός πάγωσε λίγο. Οι ίβηρες όμως συνέχισαν να διατηρούν την κυκλοφορία της μπάλας. Η Αλβανία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά η διαφορά δυναμικής ήταν εμφανέστατη.

Μετά από 63 λεπτά αγώνα όμως, είχαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Έπειτα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ, ο Μπρόγια βρέθηκε απέναντι από την εστία. Όμως, το σουτ του σταμάτησε ο Ράγια με υπέροχο τρόπο.

Με τη λήξη να πλησιάζει, οι δύο ομάδες φάνηκαν να συμβιβάζονται με το σκορ, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή. Η Ισπανία πέρασε στους 16, τερματίζοντας 1η. Την ίδια ώρα, η Αλβανία αποχαιρετά τη διοργάνωση τερματίζοντας στην 4η θέση

ΑΛΒΑΝΙΑ

Στράκοσια, Μπαλίου, Αγέτι, Τζιμσιτί, Μιτάι, Λάτσι (70′ Μπερίσα), Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ασάνι (81′ Μούτσι), Μπαϊράμι (70′ Χότζα), Μανάι (59′ Μπρόγια).

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ράγια, Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46′ Λε Νορμάντ), Γκριμάλδο, Ζουμπιμέντι, Μερίνο, Τόρες (71′ Γιαμάλ), Όλμο (84′ Μπαένα), Οϊαρθάμπαλ (62′ Λόπεθ), Χοσέλου (72′ Μοράτα).