You are currently viewing Euro 2024: Η Ιταλία στους 16 με buzzer beater

Στην 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2024, η Ιταλία κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους 16 χάρη στο μαγικό buzzer beater του Τζακάνι

Τη Δευτέρα (24/6) στη Λειψία, Κροατία και Ιταλία αναμετρήθηκαν για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro 2024. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο, με σκορ 1-1. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Ιταλοί κατάφεραν και πήραν το εισητήριο για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Οι δε Κροάτες τερμάτισαν στην 3η θέση. Πλέον θα περιμένουν να δουν στο τέλος της φάσης των ομίλων, αν ανήκουν στις 3ες ομάδες που θα περάσουν στους 16.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά για τους Κροάτες. Πολύ νωρίς είχαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαρία, με σουτ οβίδα του Σούσιτς. Οι Ιταλοί απάντησαν με 2 τελικές που έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Μια κεφαλιά του Ρετέγκι στο 21′ κι ένα διαγώνιο σουτ του Πελεγκρίνι έξι λεπτά αργοτερα, που δεν είχαν όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος η Κροατία είχε τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Ο Μόντριτς ανέλαβε να χτυπήσει πέναλντι στο 54′. Δυστυχώς όμως ο Ντοναρούμα κατάφερε και τον …νίκησε. Παρόλα αυτά, σε 40” ο Μόντρις εξελίχθηκε από μοιραίος σε ήρωας, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Μπούντιμιρ έκανε ένα πλασέ, ο Ιταλός γκολκίπερ απέκρουσε και ο Μόντριτς στο ριμπάουντ έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με την Ιταλία να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στην τελευταία επίθεση τους όμως ο Καλαφιόρι εντυπωσιακά με τάκλιν σταμάτησε τη μπάλα. Την άνοιξε αριστερά στον Τζακάνι που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς. Αυτός με ένα γκολ ποίημα, νίκησε τον Λιβάκοβιτς για να γράψει το 1-1.

Η Σκουάντρα Ατζούρα τερμάτισε 2η με 4 βαθμούς. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στο πρώτο ζευγάρι που έχει γίνει γνωστό πλέον μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ομίλων. Οι Κροάτες τερμάτισαν στην 3η θέση και πολύ πιθανό να μη μπορέσουν να συνεχίσουν.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (80′ Μάγερ), Κόβασιτς (70′ Ιβανούσετς), Μπρόζοβιτς, Σούτσιτς (70′ Πέρισιτς), Κράμαριτς (89′ Γιουράνοβιτς), Πάσαλιτς (46′ Μπούντιμιρ).

ΙΤΑΛΙΑ

Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Νταρμιάν (81′ Τζακάνι), Ζορζίνιο (82′ Φατζιόλι), Μπαρέλα, Ρασπαντόρι (75′ Σκαμάκα), Ντι Μάρκο (57′ Κιέζα), Πελεγκρίνι (46′ Φρατέζι), Ρετέγκι.