You are currently viewing Euro 2024: Σοβαρός τραυματισμός του Ούγγρου, Βάργκα

Ο αγώνας της Ουγγαρίας με τη Σκωτία για την 3η αγωνιστική του Euro 2024, σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπαρνάμπας Βάργκα

Την Κυριακή (23/6) το βράδυ στη Στουτγκάρδη, Σκωτία και Ουγγαρία αναμετρήθηκαν για την 3η θέση του 1ου ομίλου του Euro 2024. Το παιχνίδι τέλειωσε με νίκη της Ουγγαρίας (0-1).  Οι Μαγυάροι πέτυχαν το νικητήριο γκολ στο 90+10′ με τον Τσόμποθ. Ωστόσο, αυτό που σημάδεψε την αναμέτρηση ήταν ο τραγικός τραυματισμός του Ούγγρου παίχτη, Μπαρνάμπας Βάργκα.

Όλο το γήπεδο πάγωσε τη στιγμή που ο Βλαργκα μετά από σύγκρουση του με τον Γκαν σωριάστηκε στο έδαφος. Από τη σκληρή αυτή σύγκρουση, ο Ούγγρος έχασε τις αισθήσεις του.

Αμέσως, το ιατρικό τιμ έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Την ίδια στιγμή οι συμπαίκτες του τον κάλυψαν με σεντόνι ώστε να μην τον πιάνουν οι κάμερες. Εν τέλει, ο επιθετικός αποχώρησε με φορείο και εν μέσω καθολικών χειροκροτημάτων. 

Τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη θεραπεία. Ενημέρωση για την κατάστασή του εξέδωσε η ουγγρική ομοσπονδία, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Σταθερή είναι η κατάσταση του Μπαρνάμπας Βάργκα! Σε ένα από τα νοσοκομεία της Στουτγάρδης, βρίσκεται αυτή την ώρα ο παίκτης της Φερεντσβάρος. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα αν υπάρξει κάποιο νέο για την κατάστασή του

Από κει και πέρα το παιχνίδι συνεχίστηκε. Η Ουγγαρία τελικά πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Σκωτία, χάρη στο buzzer – beater που πέτυχε ο Τσόμποτ στο 100ο λεπτό. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής των Μαγυάρων βούρκωσε μετά την επίτευξη του τέρματος, ενώ παράλληλα ύψωσε και τη φανέλα του τραυματία συμπαίκτη του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας, ο Βάργκα δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Ωστόσο υπέστη διάσειση και έσπασαν πολλά οστά στο πρόσωπό του κατά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με παίκτη των Σκωτσέζων. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο.