You are currently viewing Euro 2024: Η Γερμανία στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου

Η Γερμανία βρήκε τη λύτρωση στις καθυστερήσεις και κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο του Euro 2024

Το βράδυ της Κυριακής (23/6) στη Φρανκφούρτη παίχτηκε το ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου του Euro 2024. Ελβετία και Γερμανία πάλεψαν για την πρώτη θέση του ομίλου στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης. Οι Γερμανοί που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, λυτρώθηκαν με γκολ στις καθυστερήσεις. Το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο με 1-1. Με το αποτέλεσμα αυτό, η οικοδέσποινα τερμάτισε πρώτη στον 1ο όμιλο.

Οι Ελβετοί έφτασαν πάρα πολύ κοντά στην υπέρβαση. Κράτησαν του Γερμανούς μακριά από μεγάλες ευκαιρίες, ενώ βρίσκονταν μπροστά στο σκορ. Τα πάντσερ όμως βρήκαν αυτό που ήθελαν. Λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού με γκολ του Φίλκρουγκ, πήραν την ισοπαλία. Έτσι έμειναν στην πρώτη θέση, αφληνοντας τους Ελβετούς στη 2η.

Τώρα, στην επόμενη φάση, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του τρίτου ομίλου. Η δε Ελβετία θα κοντραριστεί με τον δεύτερο του δευτέρου ομίλου.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γερμανούς να μπαίνουν δυνατά. Και οι Ελβετπί όμως, δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Αντίθετα, κρατούσαν αρκετά την μπάλα στα πόδια τους.

Στο 17ο λεπτό τα πάντσερ βρήκαν τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα με ένα μακρινό σουτ του Άντριχ. Όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR, καθώς στην αρχή της φάσης ο Μουσιάλα είχε κάνει φάουλ στον Έμπισε.

Η φάση αυτή αποτέλεσε την αφορμή για να ανεβάσει απότομα απόδοση η Ελβετία. Έτσι στο 29ο λεπτό μπόρεσε και πήρε το προβάδισμα. Ο Φρόιλερ με ένα υπέροχο γύρισμα βρήκε τον Εντόι. Αυτός με μία προβολή νίκησε τον Νόιερ για το 1-0.

Οι Γερμανοί από κει και πέρα προσπάθησαν κι αυτοί να βρουν το γκολ, χωρίς όμως καμία επιτυχία. Όσο κυλούσε ο χρόνος η Γερμανία έπαιρνε μεγαλύτερα ρίσκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελβετία να βρίσκει χώρους στην κόντρα. Έτσι, στο 84′, το εκμεταλλεύτηκε αυτό και βρήκε δίχτυα. Όμως ο Βάργκας που σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ, συνεπώς το γκολ ακυρώθηκε. Και στο 89′ απείλησε ξανά με σουτ του Τζάκα, που απέκρουσε με δυσκολία ο Νόιερ.

Αυτές οι χαμένες ευκαιρίες αποδείχθηκαν μοιραίες για την Ελβετία, αφού οι Γερμανοί την τιμώρησαν στις καθυστερήσεις. Στο 90+2′ ο Ράουμ με μία σέντρα έστειλε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής. Ο Φίλκρουγκ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με μία κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1, χαρίζοντας έτσι την πρωτιά στην εθνική ομάδα της πατρίδας του.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (65′ Ντουά), Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Εντόι (65′ Αμντουνί), Έμπισερ, Σερ, Ρίντερ (65′ Βάργκας)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νόιερ, Ρίντιγκερ, Τα (61′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα (76′ Φίλκρουγκ), Βιρτς (76′ Σανέ), Μίτελστετ (61′ Ράουμ), Γκιντογκάν, Άντριχ (65′ Μπέιερ)