You are currently viewing Euro 2024: Άνετα η Γερμανία πέρασε στους 16

Η οικοδέσποινα Γερμανία, κάνοντας το 2/2, έγινε η πρώτη ομάδα που κλείδωσε τη θέση της στους 16 του Euro 2024

Στη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Euro 2024, η Γερμανία αντιμετώπισε την Ουγγαρία, στη Στουτγκάρδη. Μετά από ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό και πολλές μονομαχίες, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-0. Έτσι, έγιναν η πρώτη ομάδα που κλείδωσε τη θέση της στους 16 της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Ουγγαρία. Ο Σάλαι βρέθηκε σε τετ α τετ με το Νόιερ, αλλά η προβολή του ήταν αδύναμη και εύκολη υπόθεση για τον πορτιέρε της Μπάγερν. Από κει και πέρα, οι Γερμανοί πήραν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Μάνσαφτ ήταν ο Ιλκάι Γκιντογκάν.  Στη 2η κιόλας σημαντική ευκαιρία της Γερμανίας, στο 22′, ο Γκιντογκαν σέρβιρε στον Μουσιάλα για το 1-0.

Οι Ούγγροι έβγαλαν αντίδραση και στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους βρήκαν δίχτυα με τον Όρμπαν. Το γκολ όμως δε μέτρησε, καθώς υπήρξε οφσάιντ.

Στο 67ο λεπτό ο Γκιντογκάν μετατράπηκε σε εκτελεστή. Πήρε την ασίστ από τον Μίτελστεντ για να πλασάρει και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Γιουλιάν Νάγκελσμαν έφτασε τους έξι βαθμούς και είναι στους 16 (ακόμη και ως από τους καλύτερους 3ους). Από την άλλη, σε δύσκολη θέση είναι Ουγγαρία, η οποία έχει παραμείνει στο μηδέν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Άντριχ (72′ Τζαν), Κρόος, Μουσιάλα (72′ Φίριχ), Γκιντογκάν (84′ Ούνταβ), Βιρτς (58′ Σανέ), Χάβερτς (58′ Φίλκρουγκ)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Γκουλάτσι, Φιόλα, Ορμπάν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75′ Άνταμ), Νάγκι (64′ Κλέινχεϊσλερ), Σέφερ, Κέρκεζ (75′ Νάγκι), Σαλάι (87′ Σόμποθ), Σομποσλάι, Βάργκα (87′ Γκάζνταγκ)