You are currently viewing Euro 2024: Με αίμα και ιδρώτα πλήρωσε το τρίποντο η Γαλλία

Η Αυστρία έβαλε δύσκολα στη Γαλλία, που τελικά πήρε το τρίποντο χάρη σε αυτογκόλ και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στο Euro 2024

Τη Δευτέρα (17/6) η Γαλλία έκανε την πρεμιέρα της στο Euro 2024, στο Ντίσελντορφ, κόντρα στην Αυστρία. Οι Γάλλοι πήραν μια νίκη που πλήρωσαν όμως ακριβά. Πέρα του ότι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Αυστρία, έχασαν τους Γκρίζμαν και Εμπαπέ που αποχώρησαν με αίματα στα πρόσωπα τους. Τελικά όμως κατάφεραν να φύγουν νικητές, μετά το αυτογκολ του Βέμπερ στο 38ο λεπτό.

Γενικά, η αναμέτρηση στο Ντίσελντορφ δεν ήταν θεαματική. Αντίθετα μάλιστα, ήταν δυνατή και σκληρή. Ωστόσο, οι μπλε έδειξαν το χαρακτήρα και την κλάση τους ως ομάδα. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η Γαλλία πήρε τα ηνία από νωρίς και είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους στο 8’. Ο Εμπαπέ μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή. Εκτέλεσε, αλλά ο Πεντζ απέκρουσε στην κλειστή γωνία σε κόρνερ.

Οι μπλε συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο. Σταδιακά όμως η Αυστρία ισορρόπησε το ματς. Μάλιστα, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 36’. Από πάσα του Σάμπιτσερ, ο Μπάουμγκαρτνερ εκτέλεσε κι απέκρουσε σωτήρια ο Μενιάν. Στο 38’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα η ομάδα του Ντεσάμπ. Ο Ντεμπελέ από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Βέμπερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας της ομάδας του.

Στο 55′, η Γαλλία είχε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη. Ο Εμπαπέ πήρε την κόντρα κι άφησε στο σπριντ τρία μέτρα πίσω τον Βέμπερ. Όμως στο τετ α τετ, το δεξί πλασέ του Γάλλου έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Νοκ άουτ ο Εμπαπέ

Η συνέχεια του παιχνιδιού ήταν δραματική για τους Γάλλους. Ο Εμπαπέ χτύπησε στο κεφάλι σε εναέρια σύγκρουσή του με τον Ντάνσο. Άρχισε να αιμορραγεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει. Έτσι έδωσε αναγκαστικά τη θέση του στον Ζιρού στο 90ο λεπτό.

Η γαλλική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε πως ο Κιλιάν Εμπαπέ έσπασε τη μύτη του. Ωστόσο ήταν καθησυχαστική στην ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα ανέφερε πως θα υποβληθεί σε θεραπεία, χωρίς ωστόσο να χειρουργηθεί άμεσα. Μάλιστα, θα φτιαχτεί μάσκα προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια, μετά από συγκεκριμένο χρόνο θεραπείας.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Πεντς, Πος Ντάνσο, Βέμπερ (59′ Τράουνερ), Εμουένε (88′ Πρας(, Ζάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ, Γκρίλιτς (59′ Βίμερ), Γκρέγκοριτς (59′ Αρναούτοβιτς)

ΓΑΛΛΙΑ

Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90′ Φοφανά), Καντέ, Ραμπιό (71′ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (71′ Μουανί), Εμπαπέ (90′ Ζιρού), Τουράμ